香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 关于苏屋入伙事宜
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

12月中打後先入伙,聖誕新年又到,就乜都做唔到,不如過農歷年後入啦。
擴1->市1 u0317   藍卡  2/10/2012   S1 12/6/2017   
S2  27/6/2017   網上轉區 市1  18/5/2018
第一次派白田邨 拒絕  31/5/2018
第二次派慈正邨 拒絕  6/7/2018
第三次派蘇屋邨 接受  6/9/2018
2018年8月分數=436分
S2  10/8/2018   S3  22/8/2018   S4  29/8/2018
收信派蘇屋邨劍蘭樓  31/8/2018
簽意向書  6/9/2018   入伙收匙  15/2/2019
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  大頭B

我都系甘霖遲派我更加開心 過完年先算 都等左咁耐啊 不在乎在等多一兩個月
958573dan 發表於 2018-11-28 16:26:43 原文
你就算搞得切裝修, 年尾買現成傢俬電器到好麻煩, 我試過等咗一日唔送貨, 到咗夜晚十二點幾打來送梳化!  

租约未到期就可以囉,我業主係大陸人,又麻煩,講明二月尾到期要走,都唔知点算
mon888 發表於 2018-11-28 16:44:35 原文
業主冇分大陸人香港人, 你加多d錢就冇問題架喇!

話曬都有排住,我就寧願佢整好啲先俾我,唔好住住下,又整呢樣整嗰樣

所謂預派就係房署要同政府交代已經有人有樓上啦!只係我哋冇鎖匙收到,激氣都無用,我哋可以點,只有靠區議員繼續反映,就算免租又如何!
G1283
7/2011
10/2018
荷花樓 高層
4人

回應 #13 大頭B

年底好難搵裝修公司 又聖誕假期 又新年假期 又唔想咁快交租 年前入住根本無可能 不如等年後慢慢搞好過
市三

回應  大頭B

年底好難搵裝修公司 又聖誕假期 又新年假期 又唔想咁快交租 年前入住根本無可能 不如等年後...
958573dan 發表於 2018-11-28 20:14:41 原文
除非唔洗返工, 自己識裝修, 好簡約果種先可以過年前入伙。

人生路不熟, 希望係好的開始~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖