香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 水泉澳邨 » 派左月泉, 今日睇完後家人決定放棄
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
含上傳圖片/文件之留言 顯示所有留言

回應 #1 mini65

我可能見到你地,我尋日都有去睇! 同我望同一方向嘅單位。低層睇落去真係好似凹左入去,但環境四周真係一流。其實想派到高層/景觀靚/唔係垃圾隔離/唔對住街市好難架!咁你家人可能要買私樓先合乎佢地要嘅要求!而家垃圾有門隔左好好多。阿媽媽住個度無垃圾房,每層只有一個垃圾桶放係電梯口附近。派到新樓已經好好喇!望斜坡好過好近咁望對面屋,乜都比對面望到你做乜! 我地座行落地鐵應該係最快一座,快過行去搭!
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1272 擴3
分享 分享 讚好人數:2查看名單

今日去水泉澳睇環境, 村內環境很好, 但家人不喜月泉位置,話佢係甘多座最差, 幢樓好似陷左落去甘, 大廈入口...
mini65 發表於 2016-08-15 01:42:21 原文

入咗樓睇咗至決定要唔要,或妳得閑去多幾次視察下周圍環境啦,我住緊真係好方便,環境舒適,有商場街市,有巴士站可四通八達呀,月映行落去地車站十分鐘就到,中途又可欣賞下水泉流水,空氣又好,身體都健康些。 妳睇下我個窗外景實喜歡喇。 本帖最後由 Wachovia 於 2016-08-15 14:42:54 編輯

G1265xxx 09/2010 申请  
07/2015 市3 转 扩3
29/09/2015 见主任
16/10/2015 审批合格 Step 2
19/10/2015 Step 3
20/10/2015 Step 4
24/10/2015 派明泉楼低层
30/10/2015 签意向书
08/06/2016 簽約取匙

回應 #105 po08311986 我望呢邊方向本帖最後由 cherrycheung 於 2016-08-15 18:00:21 編輯
G1272 擴3

回應 #118 mini65

係唔係講呢邊啲處呀
G1272 擴3
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日去水泉澳睇環境, 村內環境很好, 但家人不喜月泉位置,話佢係甘多座最差, 幢樓好似陷左落去甘, 大廈入口...
mini65 發表於 2016-08-15 01:42:21 原文

妳唔好唔要呀,夜晚去酒樓平台睇夜景好正呀!

分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  hlin
本來派到樓好開心, 依架甘好可惜
mini65 發表於 2016-08-15 01:55:54 原文
明泉去街市商場應好方便的。

回應 #163 Wachovia

我好想要, 但家人唔想

我地派低層, 望斜波同街市一條條柱呢邊
G1272 擴3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖