香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 連翠邨 » 連翠 地台牀,廚房櫃 訂做 分享
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

連翠 地台牀,廚房櫃 訂做 分享
上左去深圳田貝同付近行左2日,每間傾左個幾鍾......求分享
2018 April 25, 連翠, 01單位
2018 April 18, 你的申請已達輪候配房階段
2018 Feb 5 見主任,3日內補左資料
G-1264xxxx 市4,
分享 分享 讚好人數:0查看名單

以我理解,廚房門100%拆得,呢個喺防火條例,其實私樓做開放廚房都唔得,除非唔用明火.
另外,有冇人拆厠所門?換左巴士門??原因喺可以另厠所大啲....
我見安泰好多都換左......

以我理解,廚房門100%拆得,呢個喺防火條例,其實私樓做開放廚房都唔得,除非唔用明火.
另外,有冇人拆厠所門?換...
mc仔 發表於 2018-08-07 22:39:21 原文

我拆左廁所門。灶頭。
未申交申請紙呀。
市1轉為市4 G1275Xxx
22Dec 2017轉S1 (17 Jan 收審查信 S1)--  審查日由 29 Jan 改 7 Mar
17Apr晚 網上轉 S2 (20 Apr收合格信) -- 19Apr晚 網上轉 S3
20Apr晚 網上轉 S4 - 25 Apr 收信連翠10幾樓
18 Jun ~~拎匙~~

我拆左廁所門。灶頭。
未申交申請紙呀。
高妹之檸 發表於 2018-08-08 22:10:40 原文
快啲交

快啲交
mc仔 發表於 2018-08-08 23:52:32 原文

你知唔知咩時間可以去交?是否一至五2:00-5:00?
22Dec 2017轉S1 (17 Jan 收審查信 S1)--  審查日由 29 Jan 改 7 Mar
17Apr晚 網上轉 S2 (20 Apr收合格信) -- 19Apr晚 網上轉 S3
20Apr晚 網上轉 S4 - 25 Apr 收信連翠10幾樓

你知唔知咩時間可以去交?是否一至五2:00-5:00?
高妹之檸 發表於 2018-08-09 08:16:06 原文
就咁交去樓下管理處就得,佢有個箱收集

就咁交去樓下管理處就得,佢有個箱收集
Mememe917 發表於 2018-08-09 08:40:22 原文

真係?!咁我晚上放工先去交

真係?!咁我晚上放工先去交
高妹之檸 發表於 2018-08-09 10:38:53 原文
我都係交落管理處

你填完放系樓下管理處有個箱...就可以

我拆左廁所門。灶頭。
未申交申請紙呀。
高妹之檸 發表於 2018-08-08 22:10:40 原文

但前日有人講連翠唔拆得灶頭啵,
話拆左都要還原,
你自己睇下喇

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=203186
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖