香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 綠置居收樓,裝修同搬遷時間疑難
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

綠置居收樓,裝修同搬遷時間疑難
請教下上期綠置居既師兄洗唔洗驗左樓,等埋房署執漏先交匙比裝修公司裝修啊?會唔會真係點都預住埋公屋第3個月先新居入伙呢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

正常就唔會快過兩個月,除非自己隨意裝修一下就入伙

正常就唔會快過兩個月,除非自己隨意裝修一下就入伙
cyster2007 發表於 2019-04-11 17:02:58 原文
咁通常可以點,去到2個半月就要搵定地方暫住?

xxs_potato 發表於 2019-04-11 17:52:13 原文
好似可以繼續拖耐少少,聽講超過三個月係3倍加差餉

xxs_potato 發表於 2019-04-11 17:52:13 原文
師兄:公屋住戶可以申請延期遷出的,租金調整一下而已,一直loop 到底就看到詳情。https://www.housingauthority.gov...ving-out/index.html
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

收KEY後60日交公屋, 如果要住多1個月的話,第3個月要交3倍租

請教下上期綠置居既師兄洗唔洗驗左樓,等埋房署執漏先交匙比裝修公司裝修啊?會唔會真係點都預住埋公屋第3個...
xxs_potato 發表於 2019-04-11 16:57:58 原文
驗樓依你自己需要我地一早已經搵好裝修,hold定開工日期,取鎖匙都即給裝修,預2個半月起貨
取鎖匙起計,第61日起要交3倍租
吉屋裝好,免日後整D整D,好煩
分享 分享 讚好人數:1查看名單

驗樓依你自己需要我地一早已經搵好裝修,hold定開工日期,取鎖匙都即給裝修,預2個半月起貨
取鎖匙起計,...
Mtso 發表於 2019-04-12 09:38:03 原文
但如果3個月之外都未裝修好就慘啦,仲要花時間還原舊公屋

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖