香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 今晚煮咩好
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

今晚煮咩好
車前草煲魚湯=5+12
叉燒蝦仁炒蛋=15+20+3
蜜糖豆炒牛抑粒=6+25
麻辣土豆絲(薯仔)切絲=7
大頭菜蒸黃花魚=22
蒜容蒸帶子=40
玉米仔連鬚紅羅白意米水煲好雪凍=6+4+5
晚餐共=170本帖最後由 kitmak 於 2012-8-11 20:33:50 編輯
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心
分享 分享 讚好人數:1查看名單

車前草煲魚湯
叉燒蝦仁炒蛋
蜜糖豆炒牛抑粒
麻辣土豆絲(薯仔)切絲
大頭菜蒸黃花魚
蒜容蒸帶子
玉米仔連鬚紅...
kitmak 發表於 2012-8-11 18:33:16

幾多人食呀,咁豐富。
性格决定命運,選擇决定人生。
生命就是本錢,命運就是賭注。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

1湯6餸.....起碼5個人

4人3個大食男士
不雖要3小時消化完本帖最後由 kitmak 於 2012-8-11 19:55:59 編輯
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

好豐富

車前草煲魚湯
叉燒蝦仁炒蛋
蜜糖豆炒牛抑粒
麻辣土豆絲(薯仔)切絲
大頭菜蒸黃花魚
蒜容蒸帶子
玉米仔連鬚紅...

kitmak 姐姐....四個人食咁多...call yaya 一齊食都食唔哂喇...
琴日冇煮飯...今日補番數... yaya 偷懶...現跟老闆去街食飯 lu...

車前草煲魚湯=5+12
...

出街食同樣1湯6餸.......很貴...
味道也不及自己煮的咁好味 !!
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

kitmak 姐姐....四個人食咁多...call yaya 一齊食都食唔哂喇...
琴日冇煮飯...今日補番數... ...
LadyYaYa 發表於 2012-8-11 20:27:24

里三個男人:老公+2個仔,大食到嚇人全部清哂·
生果西瓜都食佐一個啦
不需要3小時消化完又在出動煲面食,759阿信屋韓國軟綿綿芝士拉面好正$26.9一袋5個.如有會員卡在用八達通比$$就只係18.5
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

琴日冇煮飯...今日補番數... ...
LadyYaYa 發表於 2012-8-11 20:27:24

我都係 呢個星期好忙 只煮過2次飯  平時唔係咁

我都係 呢個星期好忙 只煮過2次飯  平時唔係咁
DJ音符 發表於 2012-8-11 21:24:15

我平時都會煮,里排太熱5想煮出街食或煮面食
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖