香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 樓下球場朝早五點幾有人打波
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #90 九毫子

要報上報館或東張西望,夜晚來球場採訪吓,可能會有人理……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-11-10 15:29:04 編輯

G1242XXX  擴4 經過多次派骨  

12月8日簽意向書!期待入伙日!

講真我唔係支持建制派, 但我試過SEND 訊息俾雷議員話半夜有人放狗好滋擾, 結果幾日就無哂人放狗, 我唔肯定...
leo999 發表於 2017-11-10 10:11:37 原文

睇嚟你又要揾阿雷議員喇,尋晚d人咁夜仲放狗

睇嚟你又要揾阿雷議員喇,尋晚d人咁夜仲放狗
九毫子 發表於 2017-11-12 10:20:16 原文

呢兩晚又走返出嚟, 但去咗啟新道隧道口果邊, 無入公園都無計.

今朝5點幾天未光又有人打波, 到六點幾有三個添, 應該有鄰居報咗警, 六點幾警察嚟到反而俾條友鬧走咗.

今朝5點幾天未光又有人打波, 到六點幾有三個添, 應該有鄰居報咗警, 六點幾警察嚟到反而俾條友鬧走咗.
leo999 發表於 2017-11-12 13:47:15 原文

以先入為主既想法,佢地咁耐以嚟都係咁早打波,宜家係我地搬嚟影響佢地咁耐以嚟既生活模式,難攪也。

回應 #97 九毫子

無錯, 今朝警察走咗, 就聽到幾條阿叔阿伯大大聲話我地打咗咁多年都係咁打架喇, 仲惡過啲差人.

回應  九毫子
無錯, 今朝警察走咗, 就聽到幾條阿叔阿伯大大聲話我地打咗咁多年都係咁打架喇, 仲惡過啲差...
leo999 發表於 2017-11-12 15:17:18 原文

呢D就算噪音法律條例都寫得比較含糊,無定明具體既量度方法或者聲量級數,只係好主觀咁由在場警員嚟界定佢有無騷擾到人,咁當然起唔到乜作用啦,而遊樂場條例就比較清晰咁訂明,除授權人士外其他人不可進入已關閉既場地,即係話只有康文署做嘢先有用,推動佢地既方法之前講咗,再唔係受影響既街坊等兩三年,等樓下球場改善工程完成應該會有幫助。

聽屋企人講今朝又有人報警, 睇嚟有鄰居被影响到, 估計日日報警都似.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖