香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 屏欣苑 » 睇番舊聞 原來屏欣苑當年多人抽中都唔好 這屋苑好垃圾咩?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...12
支持鍵盤翻頁

我意思係你話技術上可以補少D果項
kyar_kyar 發表於 2018-04-30 14:44:00 原文

唔明

你指份合約邊度講補少D?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

其實好多人有自己睇法,始終天水圍卑出面市區人印象係山卡拉,而且係悲情城市,但我都係呢個“悲情城市”都住咗18年了,一D 都唔覺悲情,我好感恩我抽到屏欣,因為以後我可以坐西鐵30分鐘出尖沙咀 好多人狠都狠唔到
分享 分享 讚好人數:5查看名單

當時果斷揀屏欣,西鐵站隔離無得輸

綠怡雅苑同埋嘉順一係行兩三個字,一係要駁程綠van 先去到搭鐵
bassmix 發表於 2018-04-30 07:54:56 原文

呢類型地方 "一係行兩三個字,一係要駁程綠van 先去到搭鐵" 住過好多年, 真係受夠
大熱天同落雨天好唔方便, 同埋等車都唔浪費唔少時間,
次次返屋企, 搭程車之後, 又要等多程駁 van 或巴士, 諗到都攰...如果拎住包米重辛苦...
屏欣丸係我第一次住幾乎地鐵站上蓋既樓, 唔知會唔會爽好多  
屏欣居民居欣屏
分享 分享 讚好人數:3查看名單

雖然話天水圍站, 但地址寫元朗, 價錢又差得遠, D人問你抽到邊度, 我都係答元朗屏欣, 問我即係邊, 我會答天水圍站隔離, 我都好亂.

雖然話天水圍站, 但地址寫元朗, 價錢又差得遠, D人問你抽到邊度, 我都係答元朗屏欣, 問我即係邊, 我會答天...
Mason1028 發表於 30/04/2018 15:40:13 原文

地區~元朗
港鐵站~天水圍站
地址~屏山 屏夏路65號
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

回應  老平
認同。。。我都是十分需要,無諗咁多,有得選樓就狗沖了。。只是見倒當初好多人唔要,真係有...
尖東MT仔 發表於 2018-04-29 10:44:18 原文

其實唔係垃圾啦, 其實抽緊D人都無心發掘下個盤既優點, 聽到天水圍已經唔去諗,
當時一睇就知,
1) 近西鐵, 番工時間搭車都上到車, 反而YOHX果班未必得TIM
2) 私家會所係對面
3) 有自己商場, 街市, 巴士站
4) 過對面天盛都有翻新左既商場
5) 附近唔多樓, 只要係屏欣外圍的單位望出街既空間感都好廣闊
6) 平
7) 各業主自己發掘吧

呢個先係禾桿X珍珠盤呀, 恭喜你。
分享 分享 讚好人數:6查看名單

最平的單位為C座1樓13室,實用面積380方呎,售價149.69萬元,呎價3939元;最貴的單位為A座32樓8室,實用...
aa1047 發表於 2018-04-29 11:07:03 原文

所以買三房果位福祿壽當年咪比膠登仔恥笑law。

回應 #43 sam214

是不是真的?那我們如果補地價,只給兩成?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖