香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 迎東邨 » 迎趣25樓某戶食煙問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #40 kathys

我撐你
G1315
11/2012藍卡
10/1/2018 審查
23/3/2018 收配房信,安居樂業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  Waitnomore

佢吹哂出黎 擺明玩灰色地帶
kathys 發表於 2019-05-09 21:25:18 原文
如果喺自己門口放把風扇吹番出去,會唔會好D?
葵芳邨

呢D仲頭痕
永遠好生意 發表於 2019-05-10 03:57:04 原文
哩個擺明老人痴呆。幻聽, 幻覺都出埋。佢好嚴重下。
進入人生另一階段
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #82 bingb110

我只係見到你地亂吠表達意見唔洗句句你老母既,真係可憐無文化
個個以為人地屌緊你地自己,食煙唔係大晒,唔洗甘q惡既,有道理人地咪企你地個邊囉

回應 #91 Mei2693

多謝先 我地情況真係一樣?唔通我係人都鬧咩,只係想佢係屋入面食,而唔係刻意開門攻d煙出去,如果佢係閂埋門或者去廁所廚房食煙咁都比我聞到,我都冇佢乎

我對面長期開門又打仔又坐係大門食煙,重要間屋超級臭,重日日滴d垃圾水呀汁呀~係我大門同全條走朗到係,上下左右鄰里全部到不同時間大力剁肉(日日),樓上10點後不停跳同移動重物,房同廳到長期滴水落嚟,前面單位又長期係晾衫位哂鹹魚,臭到爆,我受了4年了。。。又如何你點噪到冇用,只可以自己調節心態,真係頂唔順咪打去辦事處同主任投訴囉~係咪?嬲到冇用,你個鄰居只係食煙你到接受唔到?咁我點?
放鬆d啦~其實佢到只係食枝煙咋,係咪。。?唔想吸到咪關窗囉~咁少事冇必要咁惱氣本留言最後由 kwan0603 於 2019-05-10 14:48:06 編輯

哩個擺明老人痴呆。幻聽, 幻覺都出埋。佢好嚴重下。
Waitnomore 發表於 2019-05-10 12:29:08 原文
其實依家好多呢類人,只係輕微定嚴重,你留意下,有時起街,你會見到有D人,會自言自語,有D拎綜援,日日全家起屋企,困獸咁樣,又成日嘈交,我阿媽住井字公屋,睇到好多野架,跳樓,最好睇,你實知,因為好大聲,真係好似洗衣機掉落街,跟住全村人圍住個井觀摩(細個睇好震驚,大個左就無乜野,只會諗,做乜唔燒碳,做人已經辛苦,仲要死得咁辛苦),井字舊式公屋,就無吸煙呢個問題,因為空氣流通大,所以D味吹走晒,(所以好多男人企出個走廊吸煙,對住個井噴),井字舊公屋最大問題,係嘈音,因為中空,好似傳聲器咁,所有種種公屋都有好有唔好,不過井字公屋,好少會有上面(癲婆行為),因有咩嘈交,隔離左右好多人會走出黎睇咩事,所以公屋港姐譚小環起電視講過,井字公屋住係無秘密............(當一個街坊個女結左婚,就會好快傳左出去)本留言最後由 永遠好生意 於 2019-05-10 15:01:58 編輯

所以唔好以為上左公屋變神仙, 乜人都有架, (業主救好租客,公屋戶救好街坊), 第3條片係井字公屋.

其實而家多左好多人食D垃圾大陸煙, 真係好X臭...樓上樓下陣味都傳到過黎!

至x討厭個啲食煙仆街嘅年。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖