香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 2012改善住屋空間調遷計劃
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...13
支持鍵盤翻頁

我都覺得悟公平'而且完全無考慮到成員結構'好似甘講'小朋友有幾個或者可以住同一間房'又系計幾個人'...
carlosally 發表於 2012-5-31 22:09:21

小小意見咁點解兩公婆+一個bb唔自己申請一 個單位呢本帖最後由 DJ音符 於 2012-6-3 14:34:36 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 87# cocoqian

你幾多號揀樓,會揀咩區

回應  wing666

我都係5.285.收到信
cocoqian 發表於 2012-6-3 00:47:21

唔好意思...我打錯左...係5.825.....

回應 92# Gigi629

18號上午10.15

回應 94# cocoqian

祝你揀到心水樓,你會揀咩區

回應 95# Gigi629

住開九龍東想揀牛下.但你多數都唔得.因今年太少大單位.又多人要.好無奈.你呢?密度幾多

都唔可以咁講 我2年前5.625係改善空間排589第5日選樓 我好好彩參加一次就選到新樓..要有運氣同埋要一直留...
DJ音符 發表於 2012-6-3 14:23:53

你既講法即係叫我應該等其他人停賽個年先參加,對嗎?

都唔可以咁講 我2年前5.625係改善空間排589第5日選樓 我好好彩參加一次就選到新樓..要有運氣同埋要一直留...
DJ音符 發表於 2012-6-3 14:23:53

睇真D理解你所講既野,應該話係你好好彩,個年冇咩人參加,但我相信我冇理由要等人地停一年先參加,

睇人地講上年都多人參加,只係今年更多,如果年年人數不減反增,咁我應該等到何時先參加?

即是你覺得應該優先處理擠迫戶,所以如我之前所講,房處唔應該推出呢個計劃,集中先處理擠迫戶就沒有現在這麻煩
分享 分享 讚好人數:1查看名單

睇真D理解你所講既野,應該話係你好好彩,個年冇咩人參加,但我相信我冇理由要等人地停一年先參加,

睇人地講...
san1400 發表於 2012-6-4 00:03:01

問題係點處理都唔夠單位供選擇...同埋所有人既要求都唔同 可能排你後面既人都有喜歡既單位...所以你話呢個計劃無用又唔係既..只係各有所需...呢個計劃其實係幾好 只係越來越多人參加起樓又要時間 舊樓好多人又唔喜歡...仲有今次應該無牛下選擇 應該好少新樓 ..今次唔得 下年應該好多人要停賽 希望你下次選到喜歡既單位....

回應 98# san1400

如果每一次揀樓前冇心水單位放棄.係唔會停賽一年

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖