香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 有裝修及維修問題可以留問題給我(不承接任何工程)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...143
支持鍵盤翻頁

你好呀!我岩岩拎左屋..我先生屋企人就幫我搵裝修師父..本身牆身唔駛做..因為我地當初比左房署做..剩係諗住間兩間房算..因為本人係低收入家庭..冇太多錢裝修點知個裝修師父去睇..又話牆身唔多掂..用野括道牆..話你睇括一括就甩..批過好WO..咁我姑奶見到咁..咁咪比埋佢做囉..佢打左價間兩房連批牆身唔包料$24000..所以料我地買..因為我地搬得好急..10月31號要搞掂..我地同佢講25號前交唔交到..佢話冇問題..點知問題出現啦一開始我地買左做牆身既野比佢..最好笑佢乜架餐都要問我地拎..梯都冇一把..我地要買比佢..都唔緊要..點知佢開左3日工..唔見3日人..之後我地買間房既野比佢..呢度仲搞笑 佢明明度好哂D位入(車立)既高度..點知我地一拎番黎..入唔到時(車立) 我先生開始..興啦!!搬又搬埋.佢人又唔見..我先生咪將D板放哂係地下大堂叫佢搞掂..佢好野度..又問我先生有冇其他工具 佢要据板=.=大佬呀 你做開裝修你冇架餐嫁..如果我地一早知唔搵你啦..E+我地都唔知點算!!仲有兩星期要交樓啦..佢仲係咁可能會爛尾..到時我地林時林急點搵師父收科..唉可唔可以比D意見我呀!!!謝謝...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你好呀!我岩岩拎左屋..我先生屋企人就幫我搵裝修師父..本身牆身唔駛做..因為我地當初比左房署做..剩係諗住...
kary 發表於 2012-10-12 11:10:07

第1個問題我想問下你已經俾左幾多錢個Cfu?
第2我覺得你已經中左招
2萬4蚊 = 2x日師傅人工
板間房+全屋剷底油油+裝2套房門唔需要咁多日
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

你好呀!我岩岩拎左屋..我先生屋企人就幫我搵裝修師父..本身牆身唔駛做..因為我地當初比左房署做..剩係諗住...

其實我好建議o的客要等工具到場先俾訂
因為依家有好多無野做/唔足工開o既 Cfu出黎做走佬英雄
其實無工具到場已經系一個signal
一個接開工程o既Cfu, 最少有1套工具
判頭就更加唔洗講...
順便系度講o的資訊,
2房1廳, 3房2廳, 其實香港o的樓系有系統地起個個面積
2房1廳單位油漆重造所有工序, 依家出邊由萬5蚊到2萬都有人開價
時視你遇到系Cfu, 判頭, 定半桶水
時間黎講, 收得到師傅人工o既, 一個人10日一定起到貨
板間房裝埋門連框, 唔計訂門要等o既時間(多數會包現剩門), T字型2房, 一般1個星期已經叫中下速度
如果你個度幾個項目連工包料, around2萬8-3萬多o的已經做到
2萬4蚊人工明搶, 你個個cfu分分中諗住搵得幾多得幾多
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾
分享 分享 讚好人數:3查看名單

強烈建議如果你唔系俾左太多錢
你都系斬佢纜, 另請高明啦...
否則到時可能唔系淨系蝕錢有鑊氣咁簡單
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

你好,請教你我是住牛下的,想加高爐灶位,做個櫃放東西,上面放電磁爐(坐台式)可以點做,幾錢呢?
問過一間$2300太貴了

你好,請教你我是住牛下的,想加高爐灶位,做個櫃放東西,上面放電磁爐(坐台式)可以點做,幾錢呢?
問過一間$2300...
candace4 發表於 2012-10-16 21:26:47

首先我唔清楚你個灶位幾大, 要幾多錢我好難答你
不過要做隻櫃仔系面你有無諗過做隻櫃放電磁爐, 個面鋪返o的乜野呢?
因為你就咁櫃或膠板面, 對水同有熱力o既野, 會有唔come捱, 同一定危險
叫cfu系個頂痴返瓦仔先好放電磁爐會好o的
呢o的濕碎野最好搵附近裝修緊o既cfu做, 價錢就會比較實惠
同埋佢可以即場俾意見你
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

回應 1# Ethan_Cho

請問 cf ,市面上有很多冇縫木紋地板,是否耐用呢 ? 我家是面向海的,請給我一點意見~~本帖最後由 sheila.628 於 2012-10-17 10:55:36 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...143
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

"家居裝潢"分區有更多裝修資訊! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖