香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 派安達1樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...11...18
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

市2第一次派, 誠達樓, 但是1樓, 唔知點好, 因為是全新樓, 如果拒絕, 一定計一次
mikaboy 發表於 2015-11-26 16:26:56 原文
入住水泉澳邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  jtsui3
    派完新樓唔要未必派舊樓既,我朋友連續两次都係派新樓,上一次派2樓拒絕,今次派29樓O...
A.Pen 發表於 2015-11-27 00:59:54 原文
入住水泉澳邨

我個case就好快
2月做審查,3月就派第一次,4月派第2次,6月派第3次(問題單位),10月頭派第4次牛下
U0188
2015-03-05 派 南山邨 拒要
2015-4-27 派 興華二邨 拒要
2015-10-10派 牛頭角下邨

dorisng 發表於 27/11/2015 10:37 原文

你朋友2次新樓.係咪同一個邨

市2第一次派, 誠達樓, 但是1樓, 唔知點好, 因為是全新樓, 如果拒絕, 一定計一次
mikaboy 發表於 2015-11-26 16:26:56 原文

拒絕唔係要有原因架咩?有冇咩合理解釋呢?我有朋友親戚第一次派唔係心水地方同垃圾站隔離 佢有原因房署應該接受左第二次派左心水地方 房署話唔係必然要睇上司接唔接受

至於1樓就有好有唔好 我本人以前就住係安達附近 呢幾年有時都會經過 我覺得住5樓以下比住得高好 真係好潮濕架 潮濕天氣開始時5樓以上單位已經俾d霧遮住晒 你浪衫一個星期都唔識乾丫 起碼2部抽濕機長開 如果唔係成屋都發毛 d毛係牆入面發出來架 我冇誇張到架本帖最後由 patkiss 於 2015-11-27 11:53:43 編輯

有3次派樓機會, 如果有充份理由(例如兇宅等), 可以唔計你損失一次機會

你可以唔使比任何理由而拒絕, 但會少了一次機會

扩四: g1214xxx 8/10 2014收信 终於结束了七年的轮侯时间   !

要,一定要
擴2-G1328
碩門

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...11...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖