香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 青俊苑 » 按揭部呀陳生話....
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...11...16
支持鍵盤翻頁

回應 #100 亞寶大人
好過冇
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  happypizzahk35
    請問是邊間做到
1.5%+$1000coupon+金雞?
Yukikwong 發表於 2017-03-14 12:02:35 原文

HSBC
1.5 +1000+金獅

回應  Newtimes01
   金雞擺設 ,今年雞年嘛...我收到信可以去拎隻雞啦
亞寶大人 發表於 2017-03-14 12:28:11 原文

咁快?乜唔係要完成交易先有咩

回應 #100 亞寶大人

睇下是否足金!

回應 #102 happypizzahk35

噢⋯⋯⋯
痕身覆我只有1.5%rebate + 1隻金雞
原因話我個loan amount 唔夠大喎,但我已經會足9成的

回應  amyamyyotyot
大陸人來港工作(裝堪),會有問題嗎?
big_nature 發表於 2017-03-14 11:09:31 原文

如果你指安裝工序上係無特別問題呀!又無電器, 單純傢俬. 如果你指佢係大陸人身份而係香港工作(裝廚櫃)咁有無問題, 我唔清楚, 佢以咩身份入境我都唔清楚. 或者應該咁講, 佢係大陸口音講廣東話, 我無問得咁清楚佢到底係唔係大陸人, 你知啦, 今時今日咩係香港人咩係大陸人都分唔清......亦無查佢身份證.

師姐都係青俊業主?
siumi0504 發表於 2017-03-14 11:33:48 原文

不是, 是第二個屋苑

回應 #107 amyamyyotyot

查到可能會有問題!

回應  amyamyyotyot
    請問大陸咩地方?可否pm我?
    最好有地址。謝謝
lilingtsang2014 發表於 2017-03-14 12:23:26 原文

sorry.我淨係知個度叫家合居, 係深圳田貝四路(個度成條街都係買建材傢俬), 間鋪叫咩名我就唔記得, 因為我淨係識去, 去到家合居上到好似最頂層(好似係四樓), 有間造衣櫃廚櫃的公司係轉角位, 當初比佢個榻榻米地台床吸引左就幫襯左兩次(一次自己一次朋友), 個度好大好多野睇, 有興趣自己去行行

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...11...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖