香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 剛剛查咗轉咗S3..
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

攪到要出年三月收樓。佢11月派樓就合理。但問題係佢有咩理由將7月預派嘅樓拖到11月派呢? 佢都要交代卦! ...
Waitnomore 發表於 2018-08-06 23:51:39 原文

多得d 政黨....一班追追追..........一班走走走= =
分享 分享 讚好人數:0查看名單

所以房署咁拖法全部都是受害者,先前有人話我地128x的是幸運者,有邊個知???到期派個骨比你回不到塘食肉鬼可憐你?
G12833(市4)
19/09/2018 漁灣邨低低層(拒絕)
20/10/2018 蘇屋邨(接受)

G1243xxx 市4
11/2017高怡邨唔計一次
12/2017派華富邨拒絕
16/1/2018 S2
18/1/2018 S3
27/1/2018 S4
31/1/2018派安泰邨

樂觀D,茶花與安泰互換派就會安心D
Cheungmay2018 發表於 2018-08-06 21:49:07 原文

完美嘅結局
分享 分享 讚好人數:2查看名單

所以房署咁拖法全部都是受害者,先前有人話我地128x的是幸運者,有邊個知???到期派個骨比你回不到塘食肉...
rocky.. 發表於 2018-08-07 00:12:00 原文

所以我唔會問其會員幫我推測,有無機會幾時派?會派邊度?我係跟據市場情況,自己NO去到邊,幾時有咩新樓推出,而猜測自己有無機會派到,再跟據楊管及會員嘅資料而推測,足之俾自己估中咗,雖然係極低層,方向西斜,唯一優點係前面開揚,返工返學交通方便 ,能派到新樓已心足。希望會員要認真考慮每一次機會!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

一切都係未知數,派期反反復復,所有嘅耐性都被磨滅了,一切順其自然,靠運。
有多次機會心理上壓力冇咁大...
Cheungmay2018 發表於 2018-08-06 21:13:38 原文

師姐,你唔係上左安泰?

回應 #106 wilsonwong999
家庭原因,冇上。睇有冇機會同你做街坊
G1261,市4,蘇屋,感恩。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨

所以我唔會問其會員幫我推測,有無機會幾時派?會派邊度?我係跟據市場情況,自己NO去到邊,幾時有咩新樓...
Mr楊 發表於 2018-08-07 09:32:23 原文

神奇!頂級!超卓!的分析
11-3-2011 藍卡  市區4人 G1272xxx
1月-2018 S1。1-2-2018 見主任。
12-7-2018 S2。24-8-2018 S3。30-8-2018 S4。
30-8-2018 獲派新蘇屋邨二期。1-9-2018 收派房信。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖