香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 請各位業主幫幫忙, 明天開始分別去施加壓力
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...12...18
支持鍵盤翻頁

今日有人員到翠鳴臺檢查, 但係唔知係邊一方派出, 今日有同房協/地政聯絡既巴打們, 可以按呢個方向確認一下...
JJSTAR123 發表於 2020-06-01 21:42:19 原文
希望真係是但一方去檢查!聽日需唔需要再打電話?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日有人員到翠鳴臺檢查, 但係唔知係邊一方派出, 今日有同房協/地政聯絡既巴打們, 可以按呢個方向確認一下...
JJSTAR123 發表於 2020-06-01 21:42:19 原文
我email 提咗呢樣:「1. 於本星期三前, 貴署須派負責職員就翠鳴臺的跟進進行實地視察,並於本星期五前就相關情況對我們作出交代,如大約何時可批出滿意紙;」,我哋使唔使聽日打去溫馨提示佢哋?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

另外之前係咪有鄰居話已經打咗去申訴專員公署投訴?

我email 提咗呢樣:「1. 於本星期三前, 貴署須派負責職員就翠鳴臺的跟進進行實地視察,並於本星期五前就...
happysnake6 發表於 2020-06-01 21:45:55 原文
可以既, 話哂checkpoint係星期三, 聽日可以暫時客氣DD,  確認一下, 當釋出少少善意  
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應 #113 happysnake6

尋日有send email 去,不過未有回覆!
聽日可唔可以問埋翠鳴臺app幾時整?

我見翠嶺,綠怡都係出左app一星期後就話出左滿意紙
^^V

回應  happysnake6

尋日有send email 去,不過未有回覆!
聽日可唔可以問埋翠鳴臺app幾時整?
我見翠嶺...
O大大 發表於 2020-06-01 22:00:50 原文
我估個app就已經整好,但係未上架姐

翠嶺係5月22號出滿意紙

回應 #117 happysnake6

佢地app 19號上架,差3日
^^V

多謝咁多位嘅努力、大家好勁、可以令兩邊都即刻開晒Turbo
分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝咁多位嘅努力、大家好勁、可以令兩邊都即刻開晒Turbo
8Yorkchuuuuuu 發表於 2020-06-01 22:27:56 原文
如果你也是一份子, 請盡快加入, 亦等於幫緊自己
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...12...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖