香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 其實今次唔止800個長者配額囉
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...12...15
支持鍵盤翻頁

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1314xxx 市4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係咁覺得
1823話租置居唔係綠置居單位之內
咁點解優先800個長者明明話係名額係綠置居
但又可以先選租置或綠置居,最好應該只能選綠置居,係要買租置就跟返大家個gm 編號最公平
分享 分享 讚好人數:2查看名單

佢比單人優先買囉~又唔出呢樣
月亮1314 發表於 2021-08-18 22:27:26 原文
上年呢500個系在叫完所有申請者後都賣吾出,連單身人士都全部叫完都賣吾出

我都係咁覺得
1823話租置居唔係綠置居單位之內
咁點解優先800個長者明明話係名額係綠置居
但又可以先選租置...
Kashingmh 發表於 2021-08-19 15:33:05 原文
爭取
G1314xxx 市4

凶宅,正常就唔夠膽唔講,但以前未試過咁賣,所以都唔敢肯定。
或者佢只講某啲類別,自殺/他殺 先講,
自...
MoonHeiYuet 發表於 2021-08-18 22:31:30 原文
我都覺得佢開始後悔賣租置,如果今期租置賣得吾理想,之後佢可能會停,然後話系因為經濟吾好賣吾出,吾會諗系佢起d又細又差的單位出來攪到無人賣
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你好勁呀。唸唔到可以搵招生!!
sdu 發表於 2021-08-19 14:26:32 原文
facebook你打佢名就可留言
G1295XXX-1298XXX 新2

我剛剛仲send咗東張
月亮1314 發表於 2021-08-19 14:46:03 原文
我都加咗,雖然唔知有冇用,做多一步,好過冇付出。
G1295XXX-1298XXX 新2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

長者買晒800租置+800鑽石山最好,非常支持房署呢個決定

我提議眾籌告房署詐騙,講明有約2300單位讓一般家庭去碰運氣,如果極端情況下,800租置加800綠置,佢點嘔都嘔唔到2300個單位出來,到時要賠償的,並不是250報名費,精神損傷,時間損失,少少地每户三兩萬,睇你房置點死。
市四 G1312
1 順天
2 順利
3 翠屏南

我都加咗,雖然唔知有冇用,做多一步,好過冇付出。
y114 發表於 2021-08-19 16:04:55 原文
希望有多XXXXX個你一樣會肯出力?
G1314xxx 市4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...12...15
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖