香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 有裝修及維修問題可以留問題給我(不承接任何工程)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...121...143
支持鍵盤翻頁

請問,CF 無缝木地板有什么坏处,怕唔怕濕,係唔係機年就要換一次
分享 分享 讚好人數:0查看名單

重有,CF 請問復合地板和無縫地板有什么区别,唔該,cf

回應  Ethan_Cho
咁樣剩拆裝,人工會幾錢呢?
sherrychan 發表於 2014-10-31 08:52:58 原文

200 -500都會有人開
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

請問,CF 無缝木地板有什么坏处,怕唔怕濕,係唔係機年就要換一次
stephenlim 發表於 2014-10-31 21:09:48 原文

無縫板都有好多種
你指邊種?
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

重有,CF 請問復合地板和無縫地板有什么区别,唔該,cf
stephenlim 發表於 2014-10-31 21:25:57 原文

無縫板多數薄, 而且只系木皮面, 底唔需要落底板, 面亦唔需要落釘
複合板, 有木皮面高壓底, 木板面夾板底, 實木面夾板底, 多數要落底板, 但唔需要落釘
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

200 -500都會有人開
Ethan_Cho 發表於 2014-11-01 01:36:12 原文

咁買果盞新連裝會著數d嗎?
ps 呢盞燈係舊屋帶過去的
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.

多謝CF 的意见,我想請問CF, 復合地板貴唔貴,因我剛派沙田水泉澳2人單位 21平方,大概要多少钱買復合地板(中價位),復合地板好唔好打理,怕唔怕潮湿的天氣同生蟲,唔該CF回應 #1207 Ethan_Cho

咁買果盞新連裝會著數d嗎?
ps 呢盞燈係舊屋帶過去的
sherrychan 發表於 2014-11-01 07:54:53 原文

買過盞會好o的
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

多謝CF 的意见,我想請問CF, 復合地板貴唔貴,因我剛派沙田水泉澳2人單位 21平方,大概要多少钱買復合地板(中...
stephenlim 發表於 2014-11-01 22:14:24 原文

我唔知你買咩SIZE o既地板
亦唔知你幾錢呎o既地板, 無得系度計俾你
你落到地板鋪或者木行佢可以即時計俾你
記得預多5%當損耗
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

成日爭人錢唔還, 你究竟幾時還呀, 又講咩小人君子, 你正式小人!! d 工程爛尾, 根本係限期前完唔到, 然後就等人地同你中止工程, 再乘機走數, 加上手工極差, 我已經報警同告上法庭, 害人害物! 出埋律師信俾你都唔還!! 你唔夠料接工程就早d 出聲!! 淨係識係網上面吹水! 最好笑係你email 後來話肯還, 結果拖左我2 個月都無俾番錢我!

你係呢度一方面話唔接生意, 但又係其他網上面話接, 你玩夠未? 你係咪精神分裂?

我同其他受害者都知道你d 野! 仲知道你仲有其他野要上法庭!

你講果d 裝修野講就識講, 照書咁讀, 一接工程就成督屎! 一唔係就只係d 基本裝修知識, 我都識吹啦!

一開始對你都好聲好氣, 又俾利是, 你話要錢買野同俾訂俾按金, 我邊有拖你數?? 但宜家你走我數, 成4個月都唔還!!

工證行上黎你都唔夠膽當面對質, 之後寄埋份報告你睇, 仲夠膽話人地錯!!

條尾數 7 萬蚊, 我當唔好彩當人地錯, 宜家只係叫你還番5萬, 你究竟還唔還!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...121...143
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖