香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 寶鄉邨 » 一月中為何未預派?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #120 yuenyu0530

我都係指定大埔區,唔知有無機會,我係往運頭塘邨,係2014既九月入左紙邨內調遷,
但等左年半都無消息...因為運頭塘邨七成己售單位,
我係一月尾再同主任再入紙,變左區內調遷,
唔知會唔會有機會俾到寶鄉邨!!因為我係特別case
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  yuenyu0530
    我都係指定大埔區,唔知有無機會,我係往運頭塘邨,係2014既九月入左紙邨內調遷,...
Kin224378 發表於 2016-02-03 12:51 原文

照計有機.  我朋友都等左好耐...  指定大埔.  照計有預留大部份單位比區內調遷.

回應 #122 RunningMan

但係我一月尾先申請區內調遷,唔知計唔計我從頭排過

回應 #118 rebecca777

等緊第2次
2011年
G-1274xxx-2
大埔或北區-3人

我都指定大埔等緊第二次派
G12736XXX 新2
第一次派友愛邨 --- 拒絕
19/1/2016 房署接受指定大埔
6/5/2016 S3.........好緊張~~
7/5/2016 S4
11/5/2016 派寶鄉

回應  RunningMan
    但係我一月尾先申請區內調遷,唔知計唔計我從頭排過
Kin224378 發表於 2016-02-03 15:36 原文

好似唔同計法.  去辦事處問問.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  yuenyu0530
   以前住大埔同6299住太細,想有自己的家,所以3人申請,果陣見到清河係新樓.所以2--3人...
angelachan0516 發表於 2016-01-29 01:40 原文

我朋友都申請緊調遷, 希望大家都可揀到寶鄉心水單位.  等左好耐喇..

回應 #127 RunningMan

我呢幾日上網睇資料,佢哋話特別調遷多數俾埋啲一樓或者係舊樓
新樓真係唔洗諗,有冇人特別調遷人派左新樓??真係好想行返個
新年運,祝大家好運

回應  RunningMan
我呢幾日上網睇資料,佢哋話特別調遷多數俾埋啲一樓或者係舊樓
新樓真係唔洗諗,有冇人...
Kin224378 發表於 2016-02-04 20:54 原文

大家好運.  希望你到時都可揀到心水.  安居樂業啦.

另.  1樓及舊樓照計係留比輪候冊人仕. 反正佢地新舊都會要.本帖最後由 RunningMan 於 2016-02-05 10:29:00 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖