香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 青俊苑 » 2月2日年初六青俊
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13...18
支持鍵盤翻頁

回應 #120 亞寶大人

見青俊走廊都冇乜通風位!防煙門又24小時要關上!
咁點搞呢!?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  亞寶大人
無錯, 一到春天唔講得笑...濕起上黎, 成條走廊由頂到底全部都係水, 所以我先怕青俊走廊啲...
Frank730 發表於 2017-02-07 10:08:04 原文

長康都係呀.走廄D紙皮石全部都係水.青俊苑係油油應該唔會咁濕
抽2014年新居屋旅程:
15/01/07 交白表(非長者核心家庭)
15/03/26 攪珠結果"67",以為中獎!
15/03/27 選樓次序 "8029th",失望..
15/07/29 竟然收信可選樓
15/08/05 選中青俊苑

回應 #109 亞寶大人
我都係咁話, 升降機不在青俊地界範圍內, 應該唔關青俊事~~~

回應 #123 Frank730

我覺得起升降機都係50%機會!
剛打去長青辦事處冇人聽!

回應  亞寶大人
見青俊走廊都冇乜通風位!防煙門又24小時要關上!
咁點搞呢!?
big_nature 發表於 2017-02-07 10:35:01 原文
翼尾有窗

回應  happypizzahk35 應該末確定吧 。見樣又吾似、如整個樓梯應該會拆左先。
Andy20 發表於 2017-02-07 08:56:04 原文

未確定嗎?
我見之前的留言仲以為已肯定左添,因為長青係舊邨,應該唔會無端端加野(仲要偏埋一角)
所以都覺得有可能關青俊事

回應 #125 亞寶大人

唔知是否長開!?

回應  亞寶大人
我都係咁話, 升降機不在青俊地界範圍內, 應該唔關青俊事~~~
Frank730 發表於 2017-02-07 10:46:53 原文

呢鋪真係好難估,如果起LIFT咁點駁去青俊苑??最大機會駁樓梯口.但係又唔見樓梯口整緊D乜

回應  亞寶大人
唔知是否長開!?
big_nature 發表於 2017-02-07 12:08:14 原文

如果住向山個邊可能會關,向長青個邊可能長開.但係我見水泉澳街坊一落大雨會關窗.因為會整到走廊濕晒

街坊們...可能..應該..如無意外.....升降機
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖