香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界4人 » 派屋啦
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

公喜安居樂業~~^^~
好正呀~有廚房又有露台,露台裝完窗後可以正D櫃做儲物空間~同曬衫位~本帖最後由 debbyfung1015 於 2018-08-05 03:18:42 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

...
Fat0531 發表於 2018-07-26 22:44:54 原文

個露台好大呀~^^~如果曬衫個方面你可以試下呢個方法
買幾枝天地柱頂住,因為佢原先個D位,未必配合你生活用~
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應 #120 debbyfung1015
我派定康阿 應該算連住商場 果次去睇附近環境 我老婆都話好鍾意 同埋租金都可能未夠人地市中心俾管理費
11年5月20日藍卡1282xxx 4人新界 18年3月14日審查 3月22日轉s2 23日 s3 24日 s4
27日 第一次配房友愛
5月第二次派山景不受歡迎單位
7月第三次安定中高層單位

回應 #122 debbyfung1015
都好喎 多謝提供 方便遲啲個仔大 整多間房喺露台 唔洗改太多野
11年5月20日藍卡1282xxx 4人新界 18年3月14日審查 3月22日轉s2 23日 s3 24日 s4
27日 第一次配房友愛

回應  debbyfung1015
我派定康阿 應該算連住商場 果次去睇附近環境 我老婆都話好鍾意 同埋租金都可能未夠...
Fat0531 發表於 2018-08-05 06:15:19 原文

安定定祥樓同友愛愛勇係商場上面之外
你個幢都係好近商場~冇睇錯地圖應該就係M記後小小個幢,好過派得太入,因為排新界其實黎黎去去都係呢幾條村
入屋舒服就要啦~唔好諗咩三唔三次機會
係呀~真係嫁~我朋友話佢朋友最近買左市中心話好似四百幾萬,佢話同我相差一個輕鐵站之麻~
供樓供到氣咳,咪話我中六合彩囉派左呢到~本帖最後由 debbyfung1015 於 2018-08-05 07:39:03 編輯

回應  debbyfung1015
都好喎 多謝提供 方便遲啲個仔大 整多間房喺露台 唔洗改太多野
Fat0531 發表於 2018-08-05 06:20:42 原文

對廁所個露台用黎曬衫同裝冷氣機散熱器,或者雜物都好,千萬廁所對住唔好做房,超多病痛會
唔講風水講現代說法都係,你諗下一家大細去廁所D味呀~沖完涼D濕氣~真係做左房D味D濕氣吹曬洛個仔間房
跟住成家出出入入開門山門呀~加上以我所知露台係一大排窗,同埋我地呢邊D樓唔係同一高度,陽光勁個時真係好勁下
唔會訓得"林",容易小小聲就起身
我健議你就唔好諗露台做房啦就真係~本帖最後由 debbyfung1015 於 2018-08-05 07:54:32 編輯

...
Fat0531 發表於 2018-07-26 22:44:54 原文

點解摺台,又有張飯台GE?
你個SIZE應該間到三間房~食飯台可以諗下用先搵出黎用~
主人房可以唔洗咁多櫃,你露台咁大~有D野可以擺係露台,
我都係是但UP下~~
如果我有你咁大個露台,我會用黎擺洗衣機~冷氣機散熱~曬衫~正返個櫃擺雜物~好似D冷天衫呀本帖最後由 debbyfung1015 於 2018-08-05 08:08:30 編輯

張圖係同老婆傾擺位用架
我諗住用蝴蝶枱 食飯果時推去飯枱位 唔用就放梳化邊做茶几
有諗過用雙坐位梳化床 一仔一女 遲啲個女大要俾間房佢用
27日 第一次配房友愛

主人房啲櫃諗住同間房用渣 床尾連櫃果種呢 另外兩個櫃可能一個向女房 一個向廳方便遲啲有鬆動錢再改位
27日 第一次配房友愛

張圖係同老婆傾擺位用架
我諗住用蝴蝶枱 食飯果時推去飯枱位 唔用就放梳化邊做茶几
有諗過用雙坐位梳...
Fat0531 發表於 2018-08-05 12:25:47 原文

係唔係姐係可以升高搵低打開山埋個種?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖