香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 睇返上年時間, 估號碼~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13...17
支持鍵盤翻頁

我幾年冇參加
吾知今年幾多號
G1296 新4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

?
2014年10月藍卡
擴4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #117 wing0

1346-1348 ? 樓主藍咭 2014年8月份申請,個申請號碼會唔會搞錯左 , 定係天倫樂?
醫生難醫命終之人,佛陀難渡無緣的眾生

上年都係19xx, 好似10中有期選, 但超骨, 最後無去,
唔知今年有無機會
1331 擴4
特快2018/4567, 2019/1968, 2020/610

回應  wing0

1346-1348 ? 樓主藍咭 2014年8月份申請,個申請號碼會唔會搞錯左 , 定係天倫樂?
benckb 發表於 2020-09-09 09:45:31 原文
我初初睇唔明架個號碼,佢政府係比我前左,我有長者差唔多60+所以早半年。謝謝你,留意我呀~
2020年11月12日簽名入伙。

搵邊度裝修太難諗喇 諗係諗下大概點樣風格、有咩係必買既,然後計一計條數。。。嚇到暈低
睇隔...
waitforit 發表於 2020-09-08 16:47:38 原文
最好夠大,又平,又靚,正裝修呀~睇人地裝修花多眼亂,疫情下咩都要等啦,終於到星期四喇。下星期有新聞公佈一下先 ,你有冇心水裝修睇左呀,我睇左成日唔記得左,好多變既裝修。

回應  wing0

老姑婆無人要了
大家加油啦
絕望人生 發表於 2020-09-08 00:55:36 原文
如果疫情冇再停,你單人應該11月尾或12月有樓揀。希望你有機會,疫情我等審查信都停左2次工,都擔心再停工第三次。大家比心機等。

原來你心水係大西北,唔怪得知啦,都係熱門地區,特快都幾多人爭架
我都好心急呀,咁岩呢幾日老公問...
waitforit 發表於 2020-09-08 16:50:48 原文
疫情下咩都留意下,

我留意到隔離區講去樂富去查詢,都要3間半夜等拿飛,清晨5點幾已經冇飛取。,好搶手,好似返135工,好多人見房處。

回應 #125 wing0

其實樓主個號碼轉來擴2好大機會再派駿洋新樓 , 點解唔等下定係出面租金壓力不得不排特快盡快上樓呢?
醫生難醫命終之人,佛陀難渡無緣的眾生

回應  wing0

其實樓主個號碼轉來擴2好大機會再派駿洋新樓 , 點解唔等下定係出面租金壓力不得不排特快盡快...
benckb 發表於 2020-09-09 12:37:15 原文
我有收過轉區信,上年,但今年疫情下,未收過轉區信了,因為有其他家人新界,我唔會選別區,我耐心等待特快,希望唔好停工就好了。特快有幾10間可以揀,正常隊等信要好耐。問題係我仲未收到審查信,見7月尾見主任補緊下星期見,我估我下月先有信收掛,新2,最近收信係6月見完,之後停左好耐啦~本留言最後由 wing0 於 2020-09-09 12:43:22 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖