香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱樂苑 » 長沙灣凱樂苑呎價為9234港元
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...14...18
支持鍵盤翻頁

買唔買係你自己選擇⋯⋯
kyar_kyar 發表於 2018-02-10 14:15:01 原文

唓,咁咪即係一係吊頸死,一係槍斃死,一係斬頭死,但冇得揀唔死。表面好似有得選擇,實際係冇選擇
分享 分享 讚好人數:2查看名單

希望房委會資助房屋小組委員會最終以市價六折定價啦!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

我覺得買無得2 按既六百萬居屋好危險,有乜事要錢醫病,都無左後路咁
keihan 發表於 2018-02-09 23:54:33 原文

政府會回購嗎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唓,咁咪即係一係吊頸死,一係槍斃死,一係斬頭死,但冇得揀唔死。表面好似有得選擇,實際係冇選擇
SLLAM 發表於 2018-02-10 16:01:51 原文

說得好好
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #133 ebuy2017

無回購啦,2014新居屋已經無

地區唔同 前者冇地鐵,後者地鐵在樓下
ming122 發表於 2018-02-10 08:40:18 原文

彩興唔係冇地鐵,只是遲些有!另一方面, 只是近地鐵小小,( 南昌都要行五至十分鐘啦)需 唔需要貴27%? 這個理由好牽強囉!

回應  Yywong
我家人因結婚在2010-2012年周圍睇樓,先在2010年睇中綠楊新邨450尺賣280萬,家人籌夠3成首...
Che05011 發表於 2018-02-10 13:36:13 原文

都係嗰句,現實出來價錢係貴, 更不需要舉手 話這價錢是平, 唔應該要同私樓比, 發聲唔代表可以改變事實, 但吾表達反影, 就代表我們認同支持這個高價資助房屋!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

實際上 新居屋同新公屋質量差唔多一樣, 有些新公屋也近 MTR, 為甚麼公屋租金不用跟市場租金掛鉤做7折? 新居屋就硬性跟私人房產市價掛鉤做7折?  居屋同公屋都不是資助房屋嗎?
分享 分享 讚好人數:3查看名單

好貴

真係好可悲,住屋係市民既基本需要,點解係一個咁發達先進既城市,市民連基本需要都要咁煩惱?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...14...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖