香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 睇返上年時間, 估號碼~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...14...17
支持鍵盤翻頁

7.2014新2-G1354***>>>8.2019轉新3>>>2.2021轉S1>>>12.5.2021收審查信推咗>>>16.6.2021再收審查信>>>25.6.2021補文件>>>3.7.2021收合格審查信>>>28.10.2021轉S4>>>8.11.2021轉回S2>>>31.3.2022成功回巢>>>18.5.2022轉S4 >>>20.5.2022收信皇后>>>26.5.2022拒絕>>>7.6.2022顯示拒絕>>>16.6.2022轉S2>>>23.6.2022收拒信>>>29.6.2022轉S4>>>
分享 分享 讚好人數:0查看名單

2019/9/12     特快P4千幾 今年都唔知會唔會低過2千
擴五 G13505。2014/5 收到藍卡 2020.06 審查
2020.07 S2 2020.11.04 S3 16/11 拒絕(青衣)+轉市區 24/4 S2 5/6 彩雲二邨 拒絕
2021.07 終極一派 畢業了!!!!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

2019/9/12     特快P4千幾 今年都唔知會唔會低過2千
yankwok 發表於 2020-09-09 17:02:45 原文
5人,1千內先有機會。
2020年11月12日簽名入伙。

話咁快就上咗特快樓一年 大家參加咗有問題可以問我
2012/10 籃卡 擴4  G1316
2018/08 /21 審查見主任及改擴5
2018/09/04  補交資料
2018/09/05   主任打電話來追補交資料
2019/01/10   主任打電話來説前主任無做從新跟過文件,要再去樂富簽文件
2019/01/14    見新主任及簽文件
2019/01/15    電腦轉市區(市5)
2019/01/22    確認以轉市區(市5隊)
2019/01/29    暫緩編配
2019/04/10     S2
2019/04/16    暫緩編配
2019/08/14     S2
2019/9/12     特快P00066X成功

最好夠大,又平,又靚,正裝修呀~睇人地裝修花多眼亂,疫情下咩都要等啦,終於到星期四喇。下星期有新聞...
wing0 發表於 2020-09-09 12:30:04 原文
新聞終於出左喇 你收到信未呀?
我咩裝修都睇下,見到覺得幾好就影底cap底,第時到真係裝修果時拎返黎睇,睇下邊樣岩到、襯到啦
1343,市4
14年1月藍卡2人。16年3人。19年4人。21年2月畢業~

疫情下咩都留意下,
我留意到隔離區講去樂富去查詢,都要3間半夜等拿飛,清晨5點幾已經冇飛取。;084...
wing0 發表於 2020-09-09 12:34:47 原文
半夜三更去拎飛問 人都癲呀⋯⋯
下星期好似公務員正常返工喇 希望特快一切順利啦,等待過程真係好折磨呀
1343,市4
14年1月藍卡2人。16年3人。19年4人。21年2月畢業~

新聞終於出左喇 你收到信未呀?
我咩裝修都睇下,見到覺得幾好就影底cap底,第時到真係裝修果時拎返...
waitforit 發表於 2020-09-10 22:16:17 原文
我個留言係底了 我地下次再見唔知咩題目,去新聞題目講

你咁叻去影定相,我都學你先。做功課,滿足下新一天黎啦~

半夜三更去拎飛問 人都癲呀⋯⋯
下星期好似公務員正常返工喇 希望特快一切順利啦,等待過程真係...
waitforit 發表於 2020-09-10 22:19:38 原文
以前為拍拖苦惱,現在等封政府比情信要等一個月。

每個年齡經歷唔同丫 本留言最後由 wing0 於 2020-09-10 23:42:24 編輯

話咁快就上咗特快樓一年 大家參加咗有問題可以問我
erictsang計劃 發表於 2020-09-10 18:45:03 原文
師兄,好開始黎緊

回應 #139 wing0

妳上年特快無要到?
2012/10 籃卡 擴4  G1316
2018/08 /21 審查見主任及改擴5
2018/09/04  補交資料
2018/09/05   主任打電話來追補交資料
2019/01/10   主任打電話來説前主任無做從新跟過文件,要再去樂富簽文件
2019/01/14    見新主任及簽文件
2019/01/15    電腦轉市區(市5)
2019/01/22    確認以轉市區(市5隊)
2019/01/29    暫緩編配
2019/04/10     S2
2019/04/16    暫緩編配
2019/08/14     S2
2019/9/12     特快P00066X成功

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...14...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖