香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱樂苑 » 長沙灣凱樂苑呎價為9234港元
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...18
支持鍵盤翻頁

好想買大, 但又唔夠預算, 好辛苦呀!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

實際上 新居屋同新公屋質量差唔多一樣, 有些新公屋也近 MTR, 為甚麼公屋租金不用跟市場租金掛鉤做7折? 新居...
ebuy2017 發表於 2018-02-10 20:17:34 原文

擺到明欺負居屋住戶啦。因為居屋住戶人數較少,公屋住戶人數較多,佢為牟利,當然打壓居屋戶,拉攏公屋戶啦。

唔賣貴d,肯定爭到打稿都似。。。

彩興唔係冇地鐵,只是遲些有!另一方面, 只是近地鐵小小,( 南昌都要行五至十分鐘啦)需 唔需要貴27%? ...
Yywong 發表於 2018-02-10 20:10:37 原文
彩興起地鐵仲未落實,可能仲有變。出口係邊大家都未知。(售樓書亦冇講有地鐵,所以用冇地鐵價格發售。) 就算現在開始起,點快都要5年後才通車 。南昌5分鍾內到地鐵。而且南昌仲係兩線轉車站。(好比現在的金鍾)。本帖最後由 ming122 於 2018-02-11 12:40:07 編輯

彩興起地鐵仲未落實,可能仲有變。出口係邊大家都未知。(售樓書亦冇講有地鐵,所以用冇地鐵價格發售。) ;02...
ming122 發表於 2018-02-11 12:30:46 原文

就是因為這樣,值得加27% !?
咁我寧願平27%,要在市區但遠地鐵15分了!

彩興起地鐵仲未落實,可能仲有變。出口係邊大家都未知。(售樓書亦冇講有地鐵,所以用冇地鐵價格發售。) ;02...
ming122 發表於 2018-02-11 12:30:46 原文

兩處地方我也行過,如果你說南昌行五分鐘到, 那彩興也只是行十分鐘!
總之加27%, 真係學似地產商賣樓, 賺到盡盡盡盡盡盡! 我只覺得政府,完全冇體會民生, 只懂炒樓! 令人憤怒!本帖最後由 Yywong 於 2018-02-11 14:44:33 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

就是因為這樣,值得加27% !?
咁我寧願平27%,要在市區但遠地鐵15分了!
Yywong 發表於 2018-02-11 13:07:22 原文
你點計到27%?彩興$7700.南昌$9234 ?南昌有海影的

兩處地方我也行過,如果你說南昌行五分鐘到, 那彩興也只是行十分鐘!
總之加27%, 真係學似地產商賣樓, ...
Yywong 發表於 2018-02-11 14:42:06 原文

你之前話好辛苦的
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你點計到27%?彩興$7700.南昌$9234 ?南昌有海影的
ming122 發表於 2018-02-11 15:00:22 原文

用彩興比,啟德多27%,南昌多20%, 東涌平13%!
入伙的時候, 海景就快冇嘞, 有的是, 建築中的一大堆沙塵!

你之前話好辛苦的
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php
ming122 發表於 2018-02-11 15:40:30 原文

首先 ,多謝你咁留意我的說話!
甚麼也是比較,若供樓要多27%/20% , 辛苦千萬倍呀!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖