香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 滿東邨 » 每天醒來看著這無敵廣闊海景,機場纜車港珠澳橋,心情真舒暢
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...18
支持鍵盤翻頁

擴3 G13284
2013年 5月藍卡,2018年 7月S1
2018年9月20日審查,2018年 12月18日 收信 S2
12月20日S3,12月29日S4,2019年1月2日收信派滿康樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

望慣咗,
就會不甚了了...
而且樓宇前面有咁大幅土地,
將來有乜用途/改用途?係未知數...
busconcamp 發表於 2019-01-22 12:56:35 原文
聽講滿和樓向海方向不會再建高樓,景至少50年不變,哈哈。

望東涌河口 保育重點 應該個景很久都可維持~
metaltse 發表於 2019-01-22 14:13:30 原文
你講得好岩!

到時個廳都會間房,一樣無景
ling3166 發表於 2019-01-22 20:17:23 原文
好啊,多謝邀請!

空氣好嗎?
Howoonleung 發表於 2019-01-22 15:24:47 原文
空氣超好。

同你一樣 雖然未裝修
但成日走上去打開隻窗睇飛機睇海 hahhaha
askawan 發表於 2019-01-22 17:14:27 原文
你也是20單位?恭喜你!得閒去你度坐坐,哈哈。

唔好再引我啦。如果佢唔派望海比我。我會拒絕,寫要求向海
ericssonwu 發表於 2019-01-22 14:48:09 原文
哈哈,睇來我分享得不對,讓大家的期望度一下子提高好多。

回應  gill407

夜晚飛機✈️聲音明顯不?
消防 發表於 2019-01-22 15:20:12 原文
夜晚超安靜。

入住滿和樓超高層20號單位幾天,每天醒來都像在做夢。 滿東邨是最好的屋邨。
gill407 發表於 2019-01-22 11:33:57 原文
天氣好真系幾靚
2013年9月藍卡1335擴3
9月21日轉s1
10月30日出日期審查,11月8日審查見主任
11月15日s2     2019年1月3日轉s3/ 1月4日轉s4
1月5日收信派滿東中層1月12日s5

你講得好岩!
gill407 發表於 2019-01-23 05:10:29 原文
我之前經常由未起滿東東澳古道入囗 出發行你望住果度 東澳古道 沿海邊漫步去大澳 中途到深屈食碗麵 相當寫意。不過之前有說起東涌至大澳沿海公路 如是咁就大煞風景些了本帖最後由 metaltse 於 2019-01-23 08:23:44 編輯
市3 G13230   終極四派 18/10/19 取匙 石硖尾美菖樓高層 結束6年9個月輪候編配階段。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖