香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 請各位業主幫幫忙, 明天開始分別去施加壓力
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...18
支持鍵盤翻頁

回應  Nihon

陳有海咁勁約到地政職員出黎會面
O大大 發表於 2020-06-02 14:17:48 原文
我都估唔到佢今次咁幫到手
分享 分享 讚好人數:0查看名單

希望可以6月中啦

剛收到申訴專員Email 回覆如下

敬啟者:

2020年05月31日的投訴已經收悉,本署現正審研應否受理這...
O大大 發表於 2020-06-02 10:59:48 原文
感謝??  
;046
分享 分享 讚好人數:1查看名單

提提大家唔好放鬆

陳有海都係咁樣回覆我,指地政已經收齊交件
但係佢無比出一個確實既完成批核時間

點叫做盡快呢?一個星期係盡快,一個月都可以叫盡快

星期五如果仲未有確實日期,就要再吵大件事
分享 分享 讚好人數:5查看名單

我們已收到你給地政主任朱穎兒女士的電郵。

就有關翠嗚臺滿意紙進度事宜,陳有海議員已就有關事宜於今日上...
Nihon 發表於 2020-06-02 13:51:15 原文
感謝大家
希望六月中可以收樓本留言最後由 lotus17092019 於 2020-06-02 14:39:56 編輯

回應 #144 Seek

你講得啱! 佢無講地政幾時會落去視察...
^^V

提提大家唔好放鬆

點叫...
Seek 發表於 2020-06-02 14:36:13 原文
無錯. 等到星期五!! 唔可以比佢地一拖再拖, 拖到月底先收樓, 即係無分別!!本留言最後由 Nihon 於 2020-06-02 15:00:56 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

各位好野
分享 分享 讚好人數:1查看名單

提提大家唔好放鬆

點叫...
Seek 發表於 2020-06-02 14:36:13 原文
冇錯, 一日未批, 講咩都哂氣, 呢個議員我好有保留, 甘耐都冇主動了解過自己區既事務anyway, 一日未完事, 繼續追擊
分享 分享 讚好人數:2查看名單

無錯. 等到星期五!! 唔可以比佢地一拖再拖, 拖到月底先收樓, 即係無分別!!
Nihon 發表於 2020-06-02 14:59:56 原文
聽日就要再提醒下班友, 一放鬆佢就hea
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖