香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 水泉澳邨 » 親身感受到水泉澳的美
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...19
支持鍵盤翻頁

5年即是幾時?
cwc1368 發表於 2014-07-07 19:04:43 原文

當找到合適土地可發展,
由規劃到開始動工至落成,
最低要需時五年才能配房.
寂寞守寒窗,寡室安寧容客寓.
逍遙遊遠道,迷途邂逅遇蓬迎.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我冇打算研究政府有幾多幅地喺手,地政署有幾多资源可以善用,
亦唔到我哋去干涉,只係留意到边届政府...
yungmankam 发表於 2014-07-07 18:01:48 原文

講真本屆政府比上屆貪曾較為積極地去揾地起公屋、居屋,但起樓要時間,過多1年可能會改善好多,出年好多大型屋邨推出,希望大家可以和氣生財,不要咁多 紛爭。
G1237xxx,扩6,1葵盛西,2梨木树二邨,3梨木樹一邨凶宅,無奈,4富東邨感恩

回應  yungmankam
你認為現政府真心加建公屋?龍騰墟,大磡村丢空十幾年,改來改去而家仲拖.現成可建屋地重...
cwc 發表於 2014-07-07 18:52:53 原文

官場黑暗當然明白,現屆政府得以咁多批評,一定還有好多不足之處.
但係上屆貪曾在任時,肯好好地多興建公屋,相信我已經上了樓好耐.

講真本屆政府比上屆貪曾較為積極地去揾地起公屋、居屋,但起樓要時間,過多1年可能會改善好多,出年好多大型...
ymlam 發表於 2014-07-07 19:57:55 原文

當然是求屋,並非是求氣!政府是否囤積土地未能善用,一定會有.
之不過兩屆政府係公屋方面如何著墨,相信明眼人是看到的.

官場黑暗當然明白,現屆政府得以咁多批評,一定還有好多不足之處.
但係上屆貪曾在任時,肯好好地多興建公屋,...
yungmankam 發表於 07/07/2014 20:05 原文

有名你叫:貪曾

有名你叫:貪曾

chan328 發表於 2014-07-07 20:32:38 原文

我要食佢嘅肉,煎佢嘅皮,不共戴天.

我要食佢嘅肉,煎佢嘅皮,不共戴天.
yungmankam 發表於 07/07/2014 20:36 原文

仲話自己有宗教信仰....貪....字....已經犯介條

仲話自己有宗教信仰....貪....字....已經犯介條
chan328 發表於 2014-07-07 20:41:14 原文

我的信仰是主宰唔到行動,
我的行動係支配我的仇恨.

回應 #144 yungmankam

貪曾小人求小利,當特首係時來運到.因小失大,延後利益化水放過劉生野官非機會好大.現政祇開期票,牙簽樓係不合成本效益及不設實際降温Show,亦預期地方政客反對有得賴.其班子遠哥波叔等人廉署有File交CY多時,尤其遠哥法官判詞都認為大有問題.佢都唔撑得幾耐.希望到時良民等唔好打落水狗.目前公屋所有項目皆由蕫伯伯伸延至今.梁班子除東北,西部等十幾年風水佬招外有乜新野?明眼人只係睇到有入伙有工程,但要搞清楚全非梁班子起動.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

冇相睇?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...19
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖