香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 連翠邨 » 市3 G1263 接受連翠
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...16...20
支持鍵盤翻頁

哦,10樓都好丫,
但過左中秋咪好耐囉,
要9月尾先裝得,
我裝修都攪左好耐,
主任都追我兩次問我裝完未...
kakawinwin 發表於 2018-08-12 15:21:19 原文

已經好好啦。
我都係遲個半月姐,應該可以掛,係擔心5可以咁遲先開始裝修
我親戚派迎東就話預裝個半至兩個月,等櫃同床到都係要一個月
遲少少應該會搵下裝修資料啦
G1263 市5轉市3  2018/1/8 審查
1)5/7-9 S2-S4 安泰一樓 5/18 拒絕  
2)7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 連翠 8/15 取匙  
     9/15-11/27裝修  12/18 入伙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

恭喜曬,選擇要係明智之舉
2018年6月29 秀茂坪南邨中低層 OK
2018年5月3 彩虹邨問題骨 5月9 拒絕
2018年4月28 S4
2018年4月18 審查合格
1305xxx 市3 天倫
2012年4月 籃咭 2018年2月見主任
分享 分享 讚好人數:1查看名單

已經好好啦。
我都係遲個半月姐,應該可以掛,係擔心5可以咁遲先開始裝修
我親戚派迎東就話預裝個半至兩個...
Karrieyee 發表於 2018-08-12 15:30:39 原文

係呀,
裝修真係起碼預兩個月架,你又遲個半月先裝修,你棟樓又係單棟樓,真係唔知俾唔俾咁耐啵,
你而家好搵定裝修公司資料喇,
因為而家啲期好full下,
好彩你家人同意你既諗法,
咁近地鐵站,港島樓真你冇得輸本帖最後由 kakawinwin 於 2018-08-12 15:35:55 編輯
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨

柴灣其實好好住,民風純樸!
13068xxx市3。         12/9。 S3。  9.21居泰⋯9.24會電話拒絕!10.12s3!        10.16s4.             10.19蘇屋!苦盡甘來!

2012/ Oct 藍卡, 擴展-非長者一人
2018/ Jan/ 10 審查 S1
2018/ Jan /12  S2
2018/ Dec /21 S3
2018 / Dec / 28  S4
2018 / Dec / 29  滿東, 3樓
2018 / Dec / 31 電話拒絕

係呀,
裝修真係起碼預兩個月架,你又遲個半月先裝修,你棟樓又係單棟樓,真係唔知俾唔俾咁耐啵,
你而家...
kakawinwin 發表於 2018-08-12 15:35:04 原文

所以到時會問問屋邨辦事處果邊確認下先得
最近茶花又派匙,裝修公司d期一定好full,遲下開埋海蘇真係不得了
如果可以遲d先裝嘅就最好啦,咁樣我先可以做多d資料搜集,貨比三家
評價好嘅都值得等下,最緊要5好求其咁去做,始終有排住
G1263 市5轉市3  2018/1/8 審查
1)5/7-9 S2-S4 安泰一樓 5/18 拒絕  
2)7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 連翠 8/15 取匙  
     9/15-11/27裝修  12/18 入伙

所以到時會問問屋邨辦事處果邊確認下先得
最近茶花又派匙,裝修公司d期一定好full,遲下開埋海蘇真係不得...
Karrieyee 發表於 2018-08-12 16:35:55 原文

唔止啦,仲有之前安泰又派左匙,仲有滿東呢
你問下啦,其實呢啲一定要一早睇定,
我派樓前半年一早睇定傢俬電器,都預早睇定,係呀,手功好等下有咩所謂,所以話等多一個月算得係咩,
要我搵過先頭痕本帖最後由 kakawinwin 於 2018-08-12 16:57:18 編輯
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

恭喜

恭喜!連翠很方便!環翠開新商埸,食野超市好近。再過d有樂軒臺街市,上面有圖書館、再過d又有漁灣街市上市重有茶檔奶茶好正、重有柴灣公園跑下步、放船仔......講都講吾曬,待你一家安居樂業慢慢發掘
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...16...20
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖