香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 水泉澳邨 » 已辭職做廢青等水泉澳
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...16...20
支持鍵盤翻頁

香港地住問題愈來愈嚴重,
明明想腳踏實地為屋仔, 為BB仔奮鬥,
點知呢2個夢想係香港政府要幻滅我地呢班後...
milhin 發表於 29/08/2014 11:03 原文

所以一夠18歲就開始申請公屋.結左婚又可以加人.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #151 chan328

唉, 我就先捱完世界, 幻滅哂先申請公屋........

真係膝頭哥繳眼淚..........
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  chan328
   唉, 我就先捱完世界, 幻滅哂先申請公屋........
真係膝頭哥繳眼淚..........
milhin 發表於 29/08/2014 12:00 原文

以前D人組織家庭,再搞吾掂先申請公屋.因為2個人做野.正常都超額.今日既香港吾同唒.一個人已經諗定後路

回應 #153 chan328

係, 而家香港唔同哂......

以前都仲可以話, 只要你肯捱, 3餐無煩憂; 小朋友天生天養, 周圍跑都好開心;

住係木屋區, 隔離鄰舍有照應

而家唔係為3餐憂; 食多食少無咩所謂, 香港地木屋又無咩啦.........

日日就為屋仔捱........捱生捱死都追唔到首期條龍尾..........

仲打算人年紀將大, 想添個BB仔, 連住都未攪掂自己...............仲想學人要個BB仔..........

唉, 諗頭真大.....

回應  chan328
    係, 而家香港唔同哂......
以前都仲可以話, 只要你肯捱, 3餐無煩憂; 小朋友天生天養...
milhin 發表於 29/08/2014 13:29 原文

相信自己,有手有腳一定得.嘗過苦果.學曉珍惜
想要BB.早D生.吾好理咁多
年紀大左.凑仔好辛苦,我就係人板

唔返攞工咩鼓勵就業計劃
我去工聯會報下水電維修第時幫新屋裝修好過
141isgreat 發表於 2014-08-28 21:58:13 原文

水電維修好,好實用!學以備用.本帖最後由 yungmankam 於 2014-08-29 16:08:12 編輯
寂寞守寒窗,寡室安寧容客寓.
逍遙遊遠道,迷途邂逅遇蓬迎.

回應  yungmankam
   樓主禁言7天,希望比個正當信息佢睇,鼓勵下
GG 發表於 2014-08-28 22:18:04 原文

禁言七天,反思!反思!
可以放下屠刀,立地成彿.
知錯能改,善莫大焉!

禁言七天,反思!反思!
可以放下屠刀,立地成彿.
知錯能改,善莫大焉!
yungmankam 發表於 2014-08-29 16:12:56 原文

講粗口唔係罪過

講粗口唔係罪過
141isgreat 發表於 2014-08-29 20:48:13 原文

言論自由都被禁,咁就要講吓佛偈....

言論自由都被禁,咁就要講吓佛偈....
yungmankam 發表於 2014-08-29 21:25 原文

這裡有言論自由,但不能違反「用戶守則」

樓主因被警告累積三次而被禁言。
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...16...20
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖