香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 海盈 剛收到消息 第四季派
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...17...31
支持鍵盤翻頁

*滿東15/6商場招租; 16/7出預派信。
*海盈13/7商場招租 **?/8出預派信?
ps**中間有事要推遲1-2星期?
*石...
Patto1974 發表於 2018-07-27 17:13:38 原文

我上次聽辦事處話 延遲兩個星期....可能要叫議員去8下...系咪2個星期
分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝你先
其實以前已經發過文話我唔係偉大先放消息上黎
大家習慣分享 我想要海盈而我又去影相 都係順...
CC030 發表於 2018-07-27 17:14:12 原文

真心感謝CC 一直跟進分享比大家
其實CC 可以知道都唔同大家講..不過CC 都係好努力跟進...心存希望..
雖然消息像過山車,但不是CC 問題,都係放消息的人...CC 只係轉告大家,等大家有希望同關注
說實在CC 跟進完都唔一定派到,因為唔到大家控制
不過佢都係想大家有機會做街坊或派心水樓先咁做.
要心存感恩,好運才跟著你的
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~
分享 分享 讚好人數:6查看名單

回應 #47 2018年
唔一定死人或追數, 筍唔筍就各花入各眼, 上年睇過特快, 最起碼可以掌握主動揀區權. 此外, 特快單位7成舊長型, 有自然生故(不一定是屋內, 極可能殞沒於醫院, 單位大門門檻靠高不方便輪椅出入, 低層, 偏遠如華富.)不過要揀樓亦有優先次序, 頭一兩日都可以海底撈月揀到不少靚貨).
分享 分享 讚好人數:4查看名單

*滿東15/6商場招租; 16/7出預派信。
*海盈13/7商場招租 **?/8出預派信?
ps**中間有事要推遲1-2星期?
*石...
Patto1974 發表於 2018-07-27 17:13:38 原文

邊度知石尾3招租? 但正常要等埋7期。
G1314 市2    12/2017 (S1)  3/2018 (提出上訴申請)
                   4/2018 (S2)   5/2018 (轉市2)  29/9 (S3)  3/10 (S4)   8/10派骨拒絕  13/10/18 (顯示拒絕)
                  20/10/18(S2)
分享 分享 讚好人數:2查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

我上次聽辦事處話 延遲兩個星期....可能要叫議員去8下...系咪2個星期
CC030 發表於 2018-07-27 17:22:23 原文

可能係,因為我地問唔到咩答案,不過可能下星期再可以試下探探辦事處口風
睇佢會唔會漏口

鄒議員都好wor,
邊個先信邊個快d派黎使使

甘信住先啦爽手爽手唔使急最緊要快
Sinson 發表於 2018-07-27 17:22:07 原文

如果系鄒議員...咁就最早S3系 26號,27號,30號,31號....最早系呢幾日S3  因為今次照滿東計出...
分享 分享 讚好人數:2查看名單

如果系鄒議員...咁就最早S3系 26號,27號,30號,31號....最早系呢幾日S3  因為今次照滿東計出...
CC030 發表於 2018-07-27 17:25:12 原文

咁即係呢幾日大爆S3就有機會
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  2018年
唔一定死人或追數, 筍唔筍就各花入各眼, 上年睇過特快, 最起碼可以掌握主動揀區權. 此外, 特...
allegro 發表於 2018-07-27 17:22:50 原文

我望中兩間好早已經比人揀左
一個黃大仙一個李鄭(5記得系李鄭定附近果個)

真心感謝CC 一直跟進分享比大家
其實CC 可以知道都唔同大家講..不過CC 都係好努力跟進...心存希望..
雖然...
bb_love_dd1314 發表於 2018-07-27 17:22:47 原文

多謝你先 希望大家都有希望..

望實S3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...17...31
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖