香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海達邨 » 對面屋無問過我就裝電子貓眼!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...19...24
支持鍵盤翻頁

裝cam又好難話佢違法嘅,但樓主話明對面裝個電子貓眼對正樓主大門,根據私隱條例486指引就係犯法,咪睇下樓...
pichoir 發表於 2021-10-15 13:16:22 原文
呢三件真係奇葩
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

明嘅飛兄,即係同人打招呼嘅華人就係西人,唔同人打招呼嘅西人就係華人,所以點解咁多人要check DNA,如果...
pichoir 發表於 2021-10-15 13:32:57 原文
C兄:乜人種?其實並非重點,睦鄰係由打招呼開始,現在大多數人冇這習慣,四目交投都視作透明,好得意…

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

呢三件真係奇葩
飛faiyu772 發表於 2021-10-16 03:49:30 原文
咪同上面某d意見話為治安同保障自己而侵犯人地私隱一樣奇葩囉! 教唆他人犯法嘅野我就唔會做喇!

回應  Viennasa

樓主出呢過post 只為發洩,搵人附和,同情?就算唔接受其他人相反意見,都唔該畀番少少禮貌...
a4apple 發表於 2021-10-09 19:02:33 原文
説出重點。
但係忠言逆耳。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

傻啦,你依種咁自我感覺良好啲人士又點可能需要我或他人同情呢?
只不過我明白一個...
CJ2004 發表於 2021-10-10 00:29:08 原文
Totally agree

你咪扮野啦 人地正正常常答你你咪話人無知又剩,d 留言串到 人地同你睇法唔到就要串人?要世界...
patrick1104 發表於 2021-10-10 15:15:31 原文

我唔明點解你會覺得係人身攻擊,我果句其實只係想講感覺你個人好執著難相處所以一個人。我又真係無時間睇...
patrick1104 發表於 2021-10-10 16:48:37 原文

樓主特別強調自己一個人女人住~~點解唔自己裝翻個貓眼系大門度保障下自己呢?
billynwei2020 發表於 2021-10-10 17:11:56 原文
同感

見樓主再次強調我的無知,不得不作出最後回覆。我係讀得書少,但並唔係無知。樓主討論嘅係...
a4apple 發表於 2021-10-10 17:39:30 原文

雖然我唔系天主~但系我都請求耶穌打救呢位獨居女住戶!寬恕佢既無知啦~話是話成條公屋走廊行到你屋企最少都...
billynwei2020 發表於 2021-10-11 11:23:34 原文
到了第16頁了,你中point了本留言最後由 Tomy2001 於 2021-10-18 17:25:32 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...19...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖