香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩福邨 » 大家好,你係呢個單位又想怎間房呀?...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

個人喜歡第二款,我中意廳有窗~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔記得畫囉...只諗住怎樣間房先最重要...
sau2010 發表於 2010-4-25 23:06

個電視機可以放房隔離,鞋櫃放TV位,SOFA放櫃位
什麽值得珍惜,什麽早该放弃,这些都不重要,最重要是你心中所想的!

回應 1# sau2010

大門係唔係喎過位呀?
性格决定命運,選擇决定人生。
生命就是本錢,命運就是賭注。

回應 12# rainbo

咁樣睇電視會好辛苦哦...因為房嗰個墻係有裝玻璃窗透光入黎廳嘛...返而係鞋櫃嗰邊摆電視...而房前放梳發都好ok...(我講緊係第一張圖哦)sorry你都係講第一張呀?不如第一張為A圖,第二張為B圖啦...會清楚啲,好嘛?各位,
※窗簾人※如想做各類型窗簾,免費報價及安裝度尺…

回應  rainbo

咁樣睇電視會好辛苦哦...因為房嗰個墻係有裝玻璃窗透光入黎廳嘛...返而係鞋櫃嗰邊摆電...
sau2010 發表於 2010-4-26 00:07

都得!
什麽值得珍惜,什麽早该放弃,这些都不重要,最重要是你心中所想的!

唔好意思...希望今次可以顯示倒我既圖片啦吧...
sau2010 發表於 2010-4-25 21:17

圖一如果將電視位移到左手邊貼第一間房既牆,而梳化就向下拍貼開門既牆,咁就唔會俾開門閘門遮住睇電視,而且門後位放櫃仲好,不過廳冷氣點解決?廳似乎無細窗位可以再裝多個冷氣。。。。。
圖二就咁睇幾好,但要睇座向,如果梳化位則個窗係西斜,咁日間就一定要落簾,但就算落咗簾褔牆都好熱,而且冷氣係頭上面,梳化位會唔會唔夠涼?!如果電視位移向窗嗰幅牆,梳化就移至貼近走廊位面向電視,窗邊位又可以放櫃,咁會唔會好啲呢?!房間床頭或床尾向窗都似乎唔太好,吊櫃位置如果貼窗咁會唔會隔住冷氣機?!再者,吊櫃位置響頭上面對人唔好,仲有,第二間房既冷氣會裝咩位置呢?。。。。。
凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣

我相薄上載左新既圖片啦...你咪會清楚啲呀?
※窗簾人※如想做各類型窗簾,免費報價及安裝度尺…

nice...it good

nice...it good
mehei 發表於 2010-4-27 04:25

凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣

回應 19# 貓貓樣

好多人習慣好早起身 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖