香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 倒垃圾撞正電梯繁忙時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

G1283-1285
03年市1
11年轉市2,13年轉市3
14年轉擴3
17/10 茂泉中高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我住洪昌
你地果座係咪都係晚晚6,7點倒垃圾
阻住晒部電梯
晚晚都係咁
我地個個等緊個個都鬧
有乜理由繁忙...
fion107 發表於 2016-04-11 07:41 原文

建議一下邊段時間倒唔繁忙?  然後等管理處部署一下先啦.
倒垃圾梗係要時間啦.  唔鎖LIFT咁咪D垃圾上上落落.
至於LIFT點解成日維修?  多人搬屋, 裝修, 運送工具乜都壞啦.  
有人肯整算係咁.  難道出意外先有人來整?   不過最安全係建議樓主行樓梯上落.  既健康又可當做運動.  本帖最後由 airi 於 2016-04-11 11:06:43 編輯

唔好倒,個個自己攞落街掉,一定唔阻啦

G126 新3

正常黎講 大多倒垃圾時間為晚上8:30-9:30 大部分家庭都晚飯係6:30-8:00 太早倒垃圾 唔好話阻唔阻先 d飯餸廚餘垃圾咪堆積更多 倒遲小小時間倒垃圾 可以清到大部分既垃圾 唔使堆積咁多係到之餘 環境衛生都好少少啦

六七點咁早倒垃圾
8:30 之後真係差不多
可以清好多垃圾到垃圾房

歡樂香江幸運星

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖