香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 即刻辭職
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

辭工要一個月通知,冇一個月通知,就要賠一個月人工,就係咁諗,即係9月冇入息,就係唔知房署計唔計呢
mtkitying 發表於 2016-09-26 23:40:26 原文

如果你離職信係寫做到8月底,咁計算入息收入應該係4至9月總和除6
分享 分享 讚好人數:0查看名單

補返一個月人工算係支出,未必會倒扣。因為公司都會出9月糧俾你,只不過你吾攞(攞嚟扣)。
G-13033xx 擴3   12年5月藍卡
14年1月27日審查  14年3月20日S2
16 年特怏P89xx 16年10月網上轉市3.(暫緩)
17年12月8日再度 S1.19日再度S2.
18年4月19日S4  21日收信派連翠

現在的我 很相信順其自然
別說我不在意 就算在意了又能怎樣
我只不過是把一切看得更開了
不要總是去羨慕別人的生活 你有你自己的幸福

補返一個月人工算係支出,未必會倒扣。因為公司都會出9月糧俾你,只不過你吾攞(攞嚟扣)。
simonkawah 發表於 2016-09-27 00:00:26 原文

我都有諗緊呢樣野,賠一個月當支出定當從來冇出…如果公司幫你寫當你做到8月尾,咁件事同條數可能簡單d
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

唉!真喺陰公,睇到都心痛。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

老實講... 如果這樣都過到骨...就好多人都做咗和唔會有人唔合格啦~   本帖最後由 jp_dannywong 於 2016-09-27 00:52:57 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如果要計妳離職前固定月薪就表準,咁遲職來都無用。
(牡丹樓)陳先生

如果真係9月未出糧而冇得出,完全冇入息,公司幫你填係0 ge, 咁可能就4-8月五個月除六吧。如果係9月份已出...
LittleTina 發表於 2016-09-26 23:48:24 原文

原來你仲做緊,我誤會你9月已即時走,賠一個月tim,

周瑜妙計安天下…………

除左人工.佢仲計埋你有冇花紅,保險個D現金總值等等..
固定底薪同非固定底薪又唔同計法...
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖