香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 希望盡快收樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

房署會幫我地申水同電
分享 分享 讚好人數:0查看名單

裝修完都唔好即住啦
naqnaq 發表於 2017-03-28 12:33:36 原文

60日限期要走。

回應  ckh3111
房署好似淨係幫手申請電,水應該要自己來,不過上網好簡單啫.
九毫子 發表於 2017-03-28 13:48:22 原文

水同電都幫申請。
但煤氣要自己申請。

攰得開心
鄧aunti 發表於 2017-03-28 12:17:20 原文

我指而家我住個位,返工左轉右轉車,好攰。

我指而家我住個位,返工左轉右轉車,好攰。
ckh3111 發表於 2017-03-28 14:33:37 原文

買到景泰苑已很好好

買到景泰苑已很好好
melodychan2016 發表於 2017-03-28 15:03:45 原文

所以咪係貪景泰苑交通方便,反而彩興苑無景泰苑咁方便。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

網上有關於梨木樹的潮文。

最X憎梨木樹 偏偏就住咗入嚟
除咗訓教舒服d之外 衣食住行無樣掂
自從去過荃灣市中心 我根本覺得梨木樹無資格被納入荃灣
荃灣四處都有野食
住梨木樹想食麥記?想食似樣嘅野(和宜合道街頭食肆)?
無問題 行至少二十分鐘大斜路就到
唔想呀 入商場食快餐店啦柒頭
最撚好食係得間快餐店
想睇醫生?自己搭長途車出去啦
間醫務所長期full booking
急病上嚟去得仁濟已經無命
商場除咗零食無撚野賣
D店主個個都西口西面
因為獨市生意唔愁做
番工番學根本係人間煉獄
唔坐36號系列轉車要行半個鐘至9個字出去d多人地帶先有多d乘車選擇
車費負擔大到X咁 去邊到都浪費晒時間係交通到 深夜真係幾乎無車返到去
紅van綠van都唔多架 局住坐龜速巴士
返工返學遠少少遲到真係唔奇
象山慘 柒木樹都慘
麻煩各位住柒木樹嘅巴打認清事實
我地住係荒蕪嘅葵涌沙漠
而唔係住繁華嘅荃灣
我下半生target就係脫離柒木樹本帖最後由 ckh3111 於 2017-03-28 16:04:40 編輯

以上內容好似遲收早收都係咁做咋喎...不過我都想早啲, 就返入學時間

我都想快啲。咁我返工放工都慳唔少時間同車費。已經諗好用左要買港鐵都會票慳多少少~~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖