香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 有冇限幾耐上去收樓?同幾時起錶計2個月交還公屋?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

三陪租金係一個月計定係續日計?
danielskf 發表於 2017-07-04 21:14:57 原文

遂日計

如果少過60日交公屋都係遂日計
分享 分享 讚好人數:0查看名單

遂日計
如果少過60日交公屋都係遂日計
melodychan2016 發表於 2017-07-04 21:22:13 原文

少過點逐日計,有得退錢?

唔知

少過點逐日計,有得退錢?
ckh3111 發表於 2017-07-04 21:51:59 原文

有得退,係之前房署職員係咁講

有得退,係之前房署職員係咁講
melodychan2016 發表於 2017-07-04 22:07:21 原文

但點退?會唔會有拖無欠?

但點退?會唔會有拖無欠?
ckh3111 發表於 2017-07-04 22:08:27 原文

似,應該連按金一齊退,開支票,需時……

似,應該連按金一齊退,開支票,需時……
melodychan2016 發表於 2017-07-04 22:10:55 原文

初初我預無得退

初初我預無得退
ckh3111 發表於 2017-07-04 22:19:39 原文

房署講,因為而家用電腦計,所以可以遂日計

不過應該都好難早到退

回應  Jazz04
我就唔想農曆七月搬,我6月29日已有收樓信,我昨日約咗7月21日才收匙,俾多2日管理費,$8X...
melodychan2016 發表於 2017-07-04 19:39:32 原文

收到key再比form cfu 申請要多2日
無簽名

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖