香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 安裝煤氣錶
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我果個叫我裝錶先
Jackmbb 發表於 2017-08-17 16:19:03 原文

咁使唔使裝埋地磚先裝錶再裝櫃
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #11 kitiya2000
两者應該無關係,我無拆地磚,但改唡喉了本帖最後由 Jackmbb 於 2017-08-17 21:53:24 編輯
無簽名

回應  kitiya2000
两者應該無關係,我無拆地磚,但改唡喉了
Jackmbb 發表於 2017-08-17 21:52:03 原文

你改喉是改高定改位?錶位底係咪離地都夠地磚同櫃腳

回應  kitiya2000
两者應該無關係,我無拆地磚,但改唡喉了
Jackmbb 發表於 2017-08-17 21:52:03 原文

改喉要幾錢?

回應 #14 loklok09 我改煤气管道升高800元 Jackmbb 於 2017-08-17 23:02:44 編輯本帖最後由 Jackmbb 於 2017-08-17 23:02:56 編輯
無簽名

我啱啱裝好晒煤氣煮食爐同熱水爐,冇煤氣喉要延長,冇錶位要改。係裝好晒廚櫃同浴室櫃先約煤氣公司裝。師傅睇完之後話我間裝修公司好熟啲位置,預晒裝嘢位同呎吋。佢話好多要改嘢係因為裝修嘅冇預留位俾佢地做嘢,頂死咗啲位,所以要改呢樣嗰樣。
我地都係爐頭移近窗口,爐頭下係三個櫃桶,關鍵係啲櫃桶短半吋,條喉過到。
"我要買樓"?含啦。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #16 ic112

你們裝修完工,已登fb

回應 #17 melodychan2016
係,簡簡單單,冇設計,公屋feel 嗰間就係嘞。 啲人真係好有型,裝修公司照客人要求做好晒所有嘢,手工價錢對得起收費,居然話人冇設計,似公屋喎。我地都冇叫佢設計,冇要求過人地大改。做咩要所謂嘅“設計”呢?簡簡單單,舒舒服服唔得嘅?三個人住485呎,做咩要搞咁多嘢呢?我太太話齋,屋細先要設計,空間夠,啲嘢擺得到,有咩問題呢?做咩我間屋裝修成點要關佢失唔失望事呢?莫名其妙。本帖最後由 ic112 於 2017-08-23 00:03:36 編輯
"我要買樓"?含啦。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #18 ic112

我覺得你們啲裝修ok,唔需要裝到咁豪,就算有多餘錢,儲埋佢

我哋也類似你咁設計,盡量唔擺咁多雜物,已住得舒適

回應 #18 ic112

你有鄰居係豪裝……

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖