香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 上傢俬,又係高層lift最旺
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

未必,家長者400户,最多咪當1.5x, 有600 長者不出街。但其他人不至600, 有返工返學的。
都係早d出門好,唔知幾時承仔又整瓜d lift
無簽名
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #8 ckh3111

係,家長唔會咁早出去買餸……
如果係公屋4人住,4個也返工返學,已多咗人爭lift

我嗰時揀樓有諗埋,如果壞1部lift,就要迫lift,所以有得揀,揀咗勁高層;如果中層有可能入唔到lift或行落14樓才有lift搭
分享 分享 讚好人數:0查看名單

未必,家長者400户,最多咪當1.5x, 有600 長者不出街。但其他人不至600, 有返工返學的。
都係早d出門好,...
Jackmbb 發表於 2017-08-18 10:25:48 原文

而家呢度可以行去地鐵站,唔使駁車,已經好好多。

我對面果戶已有裝修師傅出現,裝緊修
ckh3111 發表於 2017-08-18 10:19:40 原文

哈,你對面戶,即係我樓上……

都係早d出門好,...
Jackmbb 發表於 2017-08-18 10:25:48 原文

有啲本身唔係自住,係刁空等賣

回應 #13 ckh3111

係,趕時間,可以行快幾腳去港鐵,唔洗被接駁巴士控制晒到港鐵既時間……

回應 #15 ckh3111

係,佢哋應早已出面有樓……

回應  ckh3111
係,趕時間,可以行快幾腳去港鐵,唔洗被接駁巴士控制晒到港鐵既時間……
melodychan2016 發表於 2017-08-18 10:36:03 原文

昨日急急腳由鑽石山站行番去景泰苑,兩個字到。

昨日急急腳由鑽石山站行番去景泰苑,兩個字到。
ckh3111 發表於 2017-08-18 10:49:41 原文

咁熱,放工,唔洗咁行到咁急……

咁熱,放工,唔洗咁行到咁急……
melodychan2016 發表於 2017-08-18 10:57:08 原文

試下最快要幾耐時間嘛

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖