香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 大家覺唔覺銀蔚正過銀河好多?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #6 mike7999

一分錢一分貨啦住屋成本
最終梗係貴啲啦150戶
但係其實係值得嘅
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #9 marioshek

外國人最like
銀蔚

回應 #12 kenny2015

係~有勁大露台 可以BBQ
09/10/2017 揀到銀河高層西南單位

回應 #13 marioshek

居屋單位會設露台嗎?
   請問那裡有大露台可以BBQ本帖最後由 jackychim 於 2017-10-05 17:46:42 編輯

回應  marioshek
居屋單位會設露台嗎?
   請問那裡有大露台可以BBQ
jackychim 發表於 2017-10-05 17:45:31 原文

好似十幾樓有平台花園
不過應該不能bbq
但海邊都有燒烤爐

但係銀蔚要硬食後面個山幅斜坡嘅維修費又知唔知?萬一個斜坡冧山泥,清理同埋修復係要由業主負責

管理費實貴(520vs170),而且仲要揹埋背後果個山坡嘅責任

銀蔚出d 戶口小d,相對日後住屋成平大d
mike7999 發表於 2017-10-05 11:38:31 原文

管理費實貴(520vs170),而且仲要揹埋背後果個山坡嘅責任
chasiufan 發表於 2017-10-05 19:02:41 原文

應該是270對170 銀河兩楝 用的看更多一倍
加車埸公園大—倍

山坡嘅責任,其實政府已經補貼左
銀蔚近海灘 碼頭 景觀正的
正常應該貴銀河5至10萬才對
現在反而平左3幾萬
—來-回  當補貼左了本帖最後由 文1224 於 2017-10-05 20:00:33 編輯

你講嘅係樓價補貼左?

加車埸公園大—倍
銀蔚近海灘 ...
文1224 發表於 2017-10-05 19:59:12 原文

加車埸公園大—倍
銀蔚近海灘 ...
文1224 發表於 2017-10-05 19:59:12 原文

不好意思,270,170係咩數字?銀碼無理由咁平。真心想了解,感激。銀蔚銀河決擇糾纏中。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖