香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 其實個工作平台有咩用?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  bettycandy
咁係密封既?定好似露台咁?
Micchoy 發表於 2018-01-29 20:42:20 原文

唔係密封,直頭係露台咁,而家好多新樓有露台又有埋工作台,二者都有嘅話,工作台通常喺廚房出邊。
家人 獲派迎東(安居樂業)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

工作平台即係都等於露台,只係個名唔同?
Micchoy 發表於 2018-01-29 21:48:14 原文

無錯,只係個名唔同。
UP=工作平台=以前所環保露台(呢個係有面積限制的), BAL=露台 (無限面積)本帖最後由 kamanwo 於 2018-01-29 23:32:06 編輯
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

工作平台即係冷靜區
simonho2018 發表於 2018-01-29 20:13:54 原文

通常係吸煙區
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

工作平台係政府批准發展商的合法潛建。露台則屬於發展商本身設計。前者免地價,後者要地積成本。所以叫法不同,其實都係露台。本帖最後由 wmz 於 2018-01-30 16:56:56 編輯
公屋路人街坊

祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

通常係公公伯伯嘅養雀區
沒有解決不到的問題,只是你有沒有心解決。
沒有不可說謊的理由,只是你繼續想被矇閉。

工作平台係政府批准發展商的合法潛建。露台則屬於發展商本身設計。前者免地價,後者要地積成本。所以叫法不...
wmz 發表於 2018-01-30 16:55:52 原文

明白了,唔該晒

唔係密封,直頭係露台咁,而家好多新樓有露台又有埋工作台,二者都有嘅話,工作台通常喺廚房出邊。
bettycandy 發表於 2018-01-29 23:10:26 原文

佢既工作平台係主人房

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖