香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 安泰完咗, 討論下蘇屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  CC030
睇完后,唔明您想去邊?
Hongyh 發表於 2018-04-20 20:26:41 原文

即系博一次機會派5到蘇屋,就博特快..
分享 分享 讚好人數:0查看名單

1.  多南亞人        (有南亞人,數量不數多)
        2.  多大陸人        (每個公屋一樓,但老人數量好多,所以好多老人活動)
        3.  街市果條街似北河街甘(有馬會比較雜)但邨內好靜好安全。
        4.  好多白車經過        (完全不覺有白車)
        5.  11點後有野食        (落街有野食)
        6.  11點後好安全        (不出蘇屋邨好安全)
        7.  算近地鐵        (一般近,要行10至15分鍾,其實2個站中間,不過有好處是静)
        8.  後生都岩住        (不合後生,岩我D老野住)
        9.  將來無大商場,好遺憾        (商場其實好大,設計上同元洲商場差不多,還有個停車場)
        10.  睇結果        睇
(牡丹樓)陳先生
分享 分享 讚好人數:3查看名單

地址老深..但樓下系太子..經常黃金,鴨寮,布街出現的我
見D人講到甘多南亞&白粉友  點都要了解下 .....
CC030 發表於 2018-04-20 20:32:49 原文

太子,我覺得美味餃子同手工餃子好食D
雜誌都係收錢賣廣告算把拉
長沙灣個人認為平邊正都有幾間,但都係青山道同元州街,近蘇屋比較少,
有間食魚蛋同燒賣都好味係昌華街

条电缆未得,只可閒日开工,星六日5比開,有尾整到上頭,成个巴總比佢玩晒

附近最出名都係打邊爐同食糖水仲有幾間開通宵既茶記,不過唔係蘇屋果邊要行5至10分鐘先到.
我就唔知佢地係唔係白粉友,但就真係夜麻麻都好多流浪漢既人,仲有好多精神唔太正常既人係街
如果你真要又安全又乾淨,又無事,你要住半山唔係住公屋.
其實見到呢區開始好多重建,遲些應該有一個新景象
有新樓派已經好好,不要太多想法,有白車經過又如何?證明你好近醫院有咩事都唔怕
市4 G12833 11年8月 BLUE CARD
1月30 - 網上轉S1  4月19 - 審查
4月26 - 網上轉S2(遇到好主任)  5月2 - 收合格信
9月15 - 網上轉S3  9月19 s4(彩雲邨-21號拒絕)
10月6 - S2歸隊   10月11日 S3 10月17-S4  10月20收信-蘇屋百合樓
分享 分享 讚好人數:4查看名單

太子,我覺得美味餃子同手工餃子好食D
雜誌都係收錢賣廣告算把拉
長沙灣個人認為平邊正都有幾...
wilsonwong999 發表於 2018-04-20 21:03:42 原文

美味餃子<--聽到已經好驚..我阿媽有一排差5多日日買 ,吃到我想嘔

雜誌真系咪鬼信......

CHING 又點睇葵翠環境?  葵廣果頭

白粉老同,多存在荔枝角道。
地鉄去到元州村。

白车梗有啦,,明愛大站呀。

1100pm食野,好少,宝熙苑有,,元州街有一兩間翠河,收2am,东京街古墓对面。

南亚,李郑屋,苏屋无乜,,荔枝角道再入一条街超多。

保安道街市入夜后,,少人行,,有熟食,有球场,有图书館,有公厕。

基本上3--80歲刀啱住
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #1 CC030
我住蘇屋附近,據了解,夜晚好少鋪頭開。從二期出發,由長發街行去元州街再穿過元州商場直去可到長沙灣C2入口,路程會快D。75 小巴可在青山道搭去西九,3.9-4.5元左右。平時都見有小巴經保安道,其實蘇屋周邊交通好方便。二期從興華街直去長沙灣道可能唔使10分鍾見到有貿易廣場,對面係長沙灣運動場,經常有人跑步,綠樹成蔭又清靜。
G1261,市4,蘇屋,感恩。

附近最出名都係打邊爐同食糖水仲有幾間開通宵既茶記,不過唔係蘇屋果邊要行5至10分鐘先到.
我就唔知佢地係唔...
brianlwy 發表於 2018-04-20 21:10:32 原文

夜麻麻都好多流浪漢既人,仲有好多精神唔太正常既人係街<-最怕呢個

半山第一住5起...而且無地鐵

5系要新樓難呀..資源錯配下...其實想要間正常DD 屋,配套良好,舊樓又如何..

近醫院<--其實皆因都成日要去..其實幾好...但阿媽迷信

白粉老同,多存在荔枝角道。
地鉄去到元州村。
白车梗有啦,,明愛大站呀。
1100pm食野,好少,宝熙苑有...
傻D5傻D 發表於 2018-04-20 21:16:20 原文

荔枝角道<--系咪幸福果頭?

我以為長沙灣會好旺添

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖