香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 風雨下無損花容的海盈驗咗消防啦!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

姨姨話裏面還有好些人在開工,但我在外面只一共見到三个
Marble2016 發表於 2018-07-15 15:31:12 原文

好似話驗消防完工前你見到好多工人開夜車就係就完工.

但我見仲執漏中...我估號碼要頂到去8月中先得...好怕突然來個S3
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今次考察,發現海盈的設計有d特別,先講1-2人單位(其他要睇番相先知)。
它是一面單邊全是窗,有4隻窗,而冷氣窗口位是在另一面牆的。
好是很開揚,但少左位擺傢俬。
睇番相就知了。
波子U0391
分享 分享 讚好人數:1查看名單

空歡喜一場
wilsonwong999 發表於 2018-07-15 15:38:00 原文

我都係估估下,但之前幾個屋都係甘..而且派前幾日,問工人會知道撤場,一撤場就派

之前12月26左右工人知道交場,1月頭就開左安泰..月尾OR8月頭應該工人知道!!

OR7月26 有會議會知道

今次考察,發現海盈的設計有d特別,先講1-2人單位(其他要睇番相先知)。
它是一面單邊全是窗,有4隻窗,而冷...
Marble2016 發表於 2018-07-15 15:40:32 原文

你個片係得聲音??@@

難以估計,本來諗住趕唔上蘇屋,等海盈,而家竟然掉返轉頭。
G129

難以估計,本來諗住趕唔上蘇屋,等海盈,而家竟然掉返轉頭。
cheungshing01 發表於 2018-07-15 15:51:00 原文

我都覺,估5到, 因為如果就派無理由無消息, 應該會派前兩星期知道

1293轉市區,嚟唔嚟得切?又或者有無機會派到海盈?

你個片係得聲音??@@
CC030 發表於 2018-07-15 15:47:47 原文

係錄音咋。我同叔叔傾傾下忽然諗不如錄音,有聲音有真相。
冇講俾叔叔聽架。
波子U0391

係錄音咋。我同叔叔傾傾下忽然諗不如錄音,有聲音有真相。
冇講俾叔叔聽架。

Marble2016 發表於 2018-07-15 16:12:13 原文

醒wow...

唉呀.今日已經15號...搞到我好鬼緊張添.....

我都係估估下,但之前幾個屋都係甘..而且派前幾日,問工人會知道撤場,一撤場就派
之前12月26左右工人知道交...
CC030 發表於 2018-07-15 15:43:08 原文

啊,唔記得有冇聽您咁講過,所以唔識問佢何時离場。但總之他説會好快,唔使年尾就可以入伙。
波子U0391

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖