香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 第一次搵師傅報價
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今日已經覆左我 廚廁16XXX 聽日覆佢約時間上去選料同簽約,對方話連訂櫃時間30天完工。應該中秋後就可以住啦
G_1302-2012/5 市2 -2018/3/5 見主任
2018/6/21 彩德邨(接受)
2018/8/1 拎鎖匙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁就要等下喇
kakawinwin 發表於 2018-08-13 11:24:45 原文

祝安居樂業  
人生路不熟, 希望係好的開始~
分享 分享 讚好人數:2查看名單

咁好有地板!恭喜!
海盈邨

祝安居樂業  
muimui0123 發表於 2018-08-13 23:41:31 原文

謝謝,大家咁話
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

回應 #14 Meow星人

而家新公屋番新會睇下地板可否留俾下手

回應  Meow星人
而家新公屋番新會睇下地板可否留俾下手
curry451 發表於 2018-08-16 14:52:25 原文

係咩,我都唔知添,
因為我收樓時,全部拆晒呀
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #17 kakawinwin

你可能上手地板太舊留唔到

回應  kakawinwin
你可能上手地板太舊留唔到
curry451 發表於 2018-08-16 14:55:34 原文

哈哈,
幸好留唔到,如果唔係我又要搵人拆過,
又要一筆錢,因為我老公想自己揀地板

仲有想問下你,你係彩德住,
我係彩盈,盈富樓呀,
其實行上黎彩德耐唔耐架?
我未試過行呀,因為你上面有大快活,
我諗緊行去你個邊快D定係去淘大個間大快活快D呢?謝謝本帖最後由 kakawinwin 於 2018-08-16 15:03:42 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #19 kakawinwin

盈富側邊有隧道行上去,但彩盈人好少用,得寶淘大好多野食

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖