香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 連翠邨 » 租卡
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

邊個APP ?我仲諗住PPS算
Milomilo 發表於 2018-08-13 15:59:50 原文

PPS都好丫,仲方便,
我交咭數都係用PPS,
不過我鍾意用APPS,係便利店交,
有番收據咁解之嘛
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

PPS都好丫,仲方便,
我交咭數都係用PPS,
不過我鍾意用APPS,係便利店交,
有番收據咁解之嘛
kakawinwin 發表於 2018-08-13 16:11:47 原文

我全部數都係用PPS APP 去交,屋企電腦用嚟當枱
不過其實我間屋咩都未申請同搞,淨係搞冷氣機睇位都搞咗兩個星期,都仲未知道大窗台裝唔裝到兩部分體

我全部數都係用PPS APP 去交,屋企電腦用嚟當枱
不過其實我間屋咩都未申請同搞,淨係搞冷氣機睇位都...
Milomilo 發表於 2018-08-13 16:24:31 原文

睇位咁耐,唔係嘛?
我之前都係去百X匯到,
睇位睇左一陣就攪掂,我就番裝修時間,就約師傅黎裝機喇本帖最後由 kakawinwin 於 2018-08-13 17:00:44 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

睇位咁耐,唔係嘛?
我之前都係去百X匯到,
睇位睇左一陣就攪掂,我就番裝修時間,就約師傅黎裝機喇
kakawinwin 發表於 2018-08-13 17:00:16 原文

只係啲睇位師傅晚上唔得,我又要返工,所以只得星期六,所以米咁耐囉。
其他都未傾,因為主要係就冷氣機位置決定間房,頭痕 ><
請問你大窗台裝1部冷氣機?

只係啲睇位師傅晚上唔得,我又要返工,所以只得星期六,所以米咁耐囉。
其他都未傾,因為主要係就冷氣機位...
Milomilo 發表於 2018-08-13 18:23:45 原文

我2至3人單位,我裝左係細窗台,
因為唔想啲喉咁長,整到間屋好核突,
我裝左纖巧分體式,我師傅就幾好,夜晚都黎睇位呀
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

我2至3人單位,我裝左係細窗台,
因為唔想啲喉咁長,整到間屋好核突,
我裝左纖巧分體式,我師傅就幾好,...
kakawinwin 發表於 2018-08-13 19:34:23 原文

你個師傅真好人肯夜晚上嚟。
即係你大窗台無裝?我因為有兩間房所以要裝多於一部...唯有先搞裝修,唔諗住。
介意我問下,應該幾時約煤氣公司上嚟?

回應 #12 Milomilo 如大窗台能裝到2部分體,請通知聲,謝謝!
G1257xxx 市4

你個師傅真好人肯夜晚上嚟。
即係你大窗台無裝?我因為有兩間房所以要裝多於一部...唯有先搞裝修,唔諗住...
Milomilo 發表於 2018-08-13 21:05:58 原文

佢多job到爆,我都等到佢差唔多10點先睇位咋,
係呀,我呢啲細單位,開放式,唔間房,所以裝一部都夠,
因為想裝係中間位,所以細窗台位置最fit,大窗台冇裝,

煤氣爐唔駛咁急,攪掂晒裝修裝都未遲,
你廚房會唔會整不鏽鋼板,如果裝既話,要等師傅裝埋先裝爐,
其實我而家都未入住,不過想裝好晒啲野,試好晒野,有咩問題都搵裝修幫我跟嘛本帖最後由 kakawinwin 於 2018-08-13 22:47:18 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應  Milomilo 如大窗台能裝到2部分體,請通知聲,謝謝!
edmondlulu 發表於 2018-08-13 22:24:29 原文

我應該唔裝兩部嘞,唔想煩,裝部平平地窗口機算,啲錢買部好啲嘅無葉風扇好過

佢多job到爆,我都等到佢差唔多10點先睇位咋,
係呀,我呢啲細單位,開放式,唔間房,所以裝一部都夠,
...
kakawinwin 發表於 2018-08-13 22:46:57 原文

應該唔整不鏽鋼板,都唔多煮飯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖