香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » 各位欣安住戶裝想裝多部分體冷氣機唔洗咁煩啦!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 1# ArMan

圖中所見並無石屎台,有石屎台應該唔比咁裝,房署著重統一 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

免責聲明.: 我唔係好肯定架, 我只係見圖咁上下意思, 唔知我有無解錯, 最好都係PRINT 出黎去問下房署啦!
ArMan 發表於 2011-6-12 19:06:18

免責聲明...

小心D,因已簽左文件,話明一個台位只可按1部泠氣機仲要5可以出界,房署可以即時要你柝走,聽講欣安個經理好嚴,小心D處理門,冷氣位,俾人捉正就煩4

今日收樓問過一個字。。NO

今日收樓問過一個字。。NO
csbennycs 發表於 2011-6-13 20:45:13

真係可惜, 但都謝謝你, 有無說可以點裝?
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

回應 15# ArMan

不用客氣。我唔知你點間房。如果是兩個窗位間兩房。可以一部3/4匹窗口機和一匹分體放廳吹回房裹
應該都可以了

回應  ArMan

不用客氣。我唔知你點間房。如果是兩個窗位間兩房。可以一部3/4匹窗口機和一匹分體放廳...
csbennycs 發表於 2011-6-13 21:48:13

我得一個冷氣機台咋.... 好傪!
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

39.51 sm 既單位可以安裝分體機嗎? 如果大個房間多一間房就要用分體機, 因到時有一間房無窗口.

我都好想知

39.51 sm 既單位可以安裝分體機嗎? 如果大個房間多一間房就要用分體機, 因到時有一間房無窗口....
tonyfung820 發表於 2011-6-14 00:24:07

因為我見網上D冷氣機呎吋都以mm計,
結果度完吋,又要走多轉去度mm。

個廳既冷氣石屎台(660mmHx648mmWx470mmD),
只夠安裝1.5匹既分體冷氣機的室外機,若2匹就會突幾吋。
而左右兩邊房的冷氣石屎台,都較細小,我唯有安窗口機。

若您想在大房間兩房,用1拖2,
咁您要度一度個台,放唔放到您部室外機啦!
都幾細下架。(415mmHx570mmWx520mmD)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖