香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 買現成傢私
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

除咗廚柜同吊柜之外,其他全部會買現成貨品,務求畀自己多啲空間隨時調動位置  
安居樂業,祝各位早日上樓!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

收左鎖匙度好哂先睇, 費事有咩差錯
蔡蕙 發表於 2018-11-03 18:28:40 原文
×1
G1277xxx,市4,7年
4月20號第一次拒絕安泰,5月26號歸隊轉 S2,31/8轉S3,05/09轉S4,10/09收信派海盈邨盈輝超低層

差不多入伙買都不遲,到時可能仲平,或者有另外一些更好呢。
G1325
新界2人,轉了天倫
2017年11月16日通過審批
2017年11月18收信,第一次派欣田

請問你整廚櫃什麼價錢?回應 #5 95+8

除咗廚柜同吊柜之外,其他全部會買現成貨品,務求畀自己多啲空間隨時調動位置  
怒亦喵 發表於 2018-11-03 19:59:49 原文

同你一樣, 最唔中意d傢俬搬唔倒, 住住下睇唔順眼方便換傢俬。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

認同!
G1305XXX  6/2012,市2
30/1/2018見主任
11/5轉S2,14/5轉S3,15/5轉S4
18/5派啟業邨啟裕樓(問題單位,拒絕)
7/6 歸隊轉S2,30/8轉S3,4/9轉S4
5/9收信派海盈邨盈輝樓低層

同你一樣, 最唔中意d傢俬搬唔倒, 住住下睇唔順眼方便換傢俬。
ckw1213 發表於 2018-11-03 21:31:20 原文

就係咁!間中要refresh一吓又唔使點用錢果度爽嘛!  
安居樂業,祝各位早日上樓!

市4 G1321

就係咁!間中要refresh一吓又唔使點用錢果度爽嘛!  
怒亦喵 發表於 2018-11-03 21:52:13 原文
係, 駛少少錢就可以換然一新, 好有成功感。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖