香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 有無人喺樓下電器店買冷氣機?有無伏?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

平得太過份,小心
分享 分享 讚好人數:0查看名單

小心選擇樓下電器商舖。

G1322xxxx 擴4
藍卡日期:12/2012

去大公司買好D
新生開始,往下一個目標進發

二窗一分體,
六千幾大洋,
無伏???????
葵翠 發表於 2018-12-24 20:55:23 原文
個D係3-4 级能源 所以好平 你试下問1 级2 匹咪又係7xxx
G12788 市4
20/5 s4 順天 拒绝
31/8 s3
7/9 未s4 不過已經知道海盈
8/9 s4 苦等多年 中海盈 超级開心

迎東邨初期都有間電器舖喺樓下,無耐就執左,未送貨既就貨又無,錢又無。自己考慮。去豐澤,百老匯買,壞左...
忻妹 發表於 2018-12-24 19:36:32 原文
保養唔係店舖提供(延長保例外),係由代理商提供的
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:1查看名單

價錢比x澤 百老x 平?
心急人上 發表於 2018-12-24 18:44:57 原文
比連鎖店平先有生存空間...驚就預先上價錢網做下功課~
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入

之前都有谷友喺度分享話中伏,裝冷氣一千,誰不知想到係話要加呢啲加果啲埋單2100部。
G13282 擴三

有無伏我就唔知,不過我在樓下買咗熱水爐、煮食爐同抽油煙機,俾咗訂,買咗2部冷氣全數俾曬,見你地咁講,...
lisubing1984 發表於 2018-12-24 19:58:50 原文
冷氣應該可以先安裝吧 ?
都唔會影響到裝修的..

其余就要配合裝修進度吧....?
我❤️公屋!

回應 #1 心急人上

你可以上網搵些信譽良好的老字號電器店,價錢一定平過大型連鎖電器店。不過好多老字號電器包送貨唔包安裝,但每件電器平成幾百至千幾以上,點計都平過豐X和百乜乜。
近灣仔地鐵站,北角街市和長沙灣都有信譽良好的老字號電器店,我都係其中兩間買了雪櫃,洗衣機,浴室寶,冷氣機。
全部加起連安裝都平過豐X入伙套成四千多元。

冷氣應該可以先安裝吧 ?
都唔會影響到裝修的..
其余就要配合裝修進度吧....?
神雕俠 發表於 2018-12-24 23:45:30 原文
我都係咁諗,呢幾日搞掂地板就叫樓下電器舖裝咗冷氣先,熱水爐都可以裝埋,其他嘢再算,唯有係咁
G1277xxx,市4,7年
4月20號第一次拒絕安泰,5月26號歸隊轉 S2,31/8轉S3,05/09轉S4,10/09收信派海盈邨盈輝超低層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖