香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » KDK浴室寶啱裝嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我裝左Skyrun 科電 SR-H8 1350W ,同P記差好遠,唔夠暖,後悔中.....
CF 拆細鋁窗加鋁片另加多$280
EXSC 發表於 2019-01-25 15:35:31 原文
要1500w以上先夠暖,窗口式得幾款,不過公屋天花又唔夠高,要拆廁所晾衫架
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #5 廖12345

請問裝金章除左換保險絲,仲要唔要將原本插線改插座?我明天裝,如果要就去買定,謝謝!
G128XXX市5
2018年2月8日s1,3月15日審查,7月19日s2,9月4日s3,9月7日s4
頭彩海盈
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 希HF201607

金章比較好些,機身細外層物料是不銹鋼,而且機身設計推出式易清潔。

我抽氣扇都係裝10吋方抽
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~

回應  廖12345

請問裝金章除左換保險絲,仲要唔要將原本插線改插座?我明天裝,如果要就去買定,謝謝!
mdrastt69 發表於 2019-01-25 15:58:13 原文
插線改插座睇個人需要
不過FUSE一定要換
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~

回應  希HF201607

金章比較好些,機身細外層物料是不銹鋼,而且機身設計推出式易清潔。
Jeefe822 發表於 2019-01-25 15:59:13 原文
睇spe1015唔差,但金章新款那隻zhb-c8,燒毀會有報告內部線路太短,容易短路,有危險,唔知佢上一代1015有無事,所以唔敢買金章
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  廖12345

mdrastt69 發表於 2019-01-25 15:58:13 原文
自已換13A保險綫,新屋不用拉線,只考慮要否加鋁條
G1305 市3
17年11月派迎東拒绝
2月20号轉市3 S2。9月5日S3。9月10号S4

回應  廖12345

自已換13A保險綫,新屋不用拉線,只考慮要否加鋁條
G1305 市3
17年11月派迎東拒绝
2月20号轉市3 S2。9月5日S3。9月10号S4

回應 #1 希HF201607

這是我自己裝,用反原本4個螺絲孔,tap牙 收3/16 x 12mm 長,用肚池介子收口,浴室寶放入鑽孔4個 5/32 就可以不破壞鋁框架來裝
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應  希HF201607

Jeefe822 發表於 2019-01-25 15:59:13 原文
請問係唔係綠色面果部呀?
2012年12月 G1319 擴展 2人
2018年5月中做審查 6月初去補文件 7月收合格信
8月初派迎東 8月中親身去拒絕
9月17日 S2 9月21日 S3 9月22日 S4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖