香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » 接門鐘...@@
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

入左伙半個月已有幾次有線,,TVB 人員上門推銷..初時又話免費.叫你開門比佢入屋..跟住又話幾蚊一日..再拒絕...
chocolate8188 發表於 2011-8-9 20:50:31

前幾晚有線都上門按鐘,話佢地而家試播緊,可以俾我地免費睇,想幫我較下電視睇下睇唔睇到兔費節目,一入屋就問你睇唔睇波睇戲,我話唔睇,佢話一日幾蚊可以俾屋企人睇,我知上左當了,即時話,你而家即係呃我開門啦,我好少睇電視唔會裝,唔想晒你時間,你有免費我可以接受,要錢就唔洗傾,佢見我態度強硬,好冇癮話唔好意思就走左了~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

前幾晚有線都上門按鐘,話佢地而家試播緊,可以俾我地免費睇,想幫我較下電視睇下睇唔睇到兔費節目,一入屋就問你睇唔睇波睇戲,我話唔睇,佢話一日幾蚊可以俾屋企人睇,我知上左當了,即時話,你而家即係呃我開門啦,我好少睇電視唔會裝,唔想晒你時間,你
MaggieWong 發表於 2011-8-10 09:54:41

有好多無齒既推銷員都會用呢種手法呃人俾佢入屋…之前就有好多公公婆婆俾人呃左簽約…
幾年前我老婆在外家都試過放左俾佢地入屋…當時就只有佢和外母還有一個姪女…雖然佢最後都趕左個人走…但事後我好嬲,鬧佢毫無危險意識…
成屋只得女人…如果o個個人唔係真既推銷員而係賊點算?
就算真係推銷員…又表示佢唔會特然轉做壞人?
人心難測,由其呢d人流動性大,佢今次真係XX公司推銷員,正正經經打工,到佢冇做之後呢?隨時想起之前某某單位只有一個老人家…某某單位幾點至幾點只有小朋友…有過上次入屋經驗,人既戒心就會降低…上次開門俾佢入過泥…今次又會開門…
所以各位版友請提醒家人或者鄰里多加提防…
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有好多無齒既推銷員都會用呢種手法呃人俾佢入屋…之前就有好多公公婆婆俾人呃左簽約…
幾年前我老婆在外...
carlin1973 發表於 2011-8-10 10:32:59

你講得冇錯,唔好俾陌生人入屋,特別要提醒屋內老少婦孺,果日我俾佢入屋,係佢地有3個人一齊按唔同單位,係LIFT到都有通告話有線呢呢晚有工程會影響睇有線節目,我先誤以為佢地有免費試播....
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果是我一定會喝他走

我都有同樣經歷,最後話唔裝要佢哋走之後,佢哋嘅態度係360度轉...
真係想爆粗鬧佢哋!

~~ 踏踏實實做人,實實在在辦事;從實際出發,對自己負責!~~

呢D洗樓手法,10幾年前已經比D電訊SALES用先.如果係真的,一定之前有通知或通告.5會就咁按門鐘

上網都唔得閒啦, 仲有咩 NOW, 無線又有幾個台, 邊有時間睇咁多收費台呢

記住:唔好開門比佢入屋!!!!!!!!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖