香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 仲未搵到做邊間廚櫃好呀 點算?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

cc姐都好耐冇開過po 廚房成套野可考慮搵同一個師傅或公司做 唔駛咁煩 做上下櫃 改鋅盆爐頭位置做假天花 全...
teelee2007 發表於 2019-04-04 21:44:48 原文
有D 貴  我budget 得20000樓下  當然想整平D 啦 所以考慮大陸
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我2萬,不過個師傅都係同我返去大陸訂,到時佢同我裝
yoyo2392 發表於 2019-04-04 20:14:41 原文
某間一條龍公司,我俾圖全屋傢俬報我11萬港幣,我返深圳再俾圖深圳間野睇佢一睇圖話佢地廠出品黎報我五萬港幣咋
蘇屋村
分享 分享 讚好人數:1查看名單

CC姐,好耐無見,以為妳幾個月前已入伙原來依家都仲煩緊㕑櫃,我都睇過大陸做櫃既可能性,不過真係幾參差下,過程係叫師傅上嚟睇位,到差唔多做好會叫妳上多次大陸睇貨,ok比尾數,再安排師傅上屋企裝,先唔請質素,呢啲其實睇好唔好彩,但香港公司都叫有得跟進下,另外就算材料平左,香港師傅人工都差唔多,淨一單㕑櫃20000 內又唔會有人接。不如睇下宜嘉+C,我見過19000都有成套轉裝工,用住先都好吖。

G1267****

仲未搵到做邊間廚櫃好呀 點算呀
大家做廚櫃用了幾錢? 無論 HK OR 大陸 4-5人單位......
好...
CC030 發表於 2019-04-04 20:11:09 原文
好心你, 好人同小人係唔同的...  
好人通常唔會同時係小人,
而小人亦唔多會同時係好人,

你咁搞到好人唔歡, 小人唔喜你...

真係好少人可以幫到手了...   
我❤️公屋!

你2人單位應該平D 我4人好貴
CC030 發表於 2019-04-04 23:27:58 原文
你個廚房唔會大過二人嘅一百倍掛,貴好多.

我訂咗歐式,仲未送貨

返大陸做啦,萬零蚊攪掂!
G1300 擴四 (2012/3收藍卡)、2018/04 S1、24/05/18 收信見主任、04/06/18 見主任做審查、13/08/18 轉S2,並由4人再+1
14/11/18 轉S3、16/11/18 轉S4、21/11獲派喜碩樓高層

要平又要靚,返大陸做又驚會中伏。
不如沿用返房委提供嘅廚房設施, 心安理得瞓得安樂。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖