香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快一問:請問4人家庭可以簡2-3人單位?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

2-4包到2,2人當然可以揀
正如4人都可以揀4-9(如有)
不過自從和諧兩房由4-6變咗做5-6之後,4人選擇少咗好...
dragon00 發表於 2019-10-02 22:43:29 原文
2人生活相對無4人咁頭痕,加上排4人最慢,完
1323市4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

2人生活相對無4人咁頭痕,加上排4人最慢,完
Ronan 發表於 2019-10-02 22:45:47 原文
特快係根據輪候次序,如果2人家庭可以早過你4人揀到2-4,咁即係代表佢排得耐過你

特快係根據輪候次序,如果2人家庭可以早過你4人揀到2-4,咁即係代表佢排得耐過你
dragon00 發表於 2019-10-02 22:48:49 原文
我都覺得係,排左好耐未排到先,最前,我應同。
2020年11月12日簽名入伙。

回應 #12 dragon00

龍爺。我就係比房記昆左3年,遲左3年先申請到,相對比其他申請者遲3年,所以實忟
1323市4

經過今日既速度,3000都忟水,何況4000
Ronan 發表於 2019-10-02 22:43:42 原文
我應同 ,都想快死心

回應  dragon00

龍爺。我就係比房記昆左3年,遲左3年先申請到,相對比其他申請者遲3年,所以實忟
Ronan 發表於 2019-10-02 22:51:33 原文
都冇計啦,遲咗就遲咗,唔係你嘅就點都唔係你
望佢派新樓4-5大單位好過同2人揀2-4細單位啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

即係去到1人單位唔可以2人揀。。。。,有次睇過之前幾年,要打電話問下。。。我諗4千機會好細。
wing0 發表於 2019-10-02 22:17:13 原文
2人可以揀1-2,因為包到2
不過你號碼應該邊條隊都冇份揀

回應 #16 dragon00

希望啦
1323市4

元天屯4人單位......得番屯門有.....聽日都唔知去唔去好...
心水得元朗,....就一個4人單位都無.想簡3人又唔得..唉
新4 G1319xxx

元天屯4人單位......得番屯門有.....聽日都唔知去唔去好...
心水得元朗,....就一個4人單位都無.想簡3人又唔...
jacklee83 發表於 2019-10-02 23:06:58 原文
真係難揀,一係排返正常隊,見話新年會派樓,都唔知派幾多。 ,等同等咁。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖